otporni na recesiju

Janafovi prihodi rasli, uz profitnu maržu od 72 posto

Prihodi od temeljne djelatnosti Društva - transporta nafte i skladištenja nafte i naftnih derivata, iznosili su 572 milijuna kuna i veći su za 15,7 posto od prošlogodišnjih
 Boris Kovacev/Cropix

U prvih devet mjeseci 2020. godine Janaf bilježi rast u poslovanju te su ostvareni ukupni prihodi u iznosu od 582,6 milijuna kuna, što predstavlja porast od 4,4 posto od rezultata ostvarenih u prethodnoj godini. Prihodi od temeljne djelatnosti Društva - transporta nafte i skladištenja nafte i naftnih derivata, iznosili su 572 milijuna kuna i veći su za 15,7 posto od prošlogodišnjih.

U navedenom razdoblju ostvarena je bruto dobit u iznosu od 284,7 milijuna kuna te neto dobit u iznosu od 233,4 milijuna kuna. Također, Janaf je 65,1 posto svojih prihoda iz temeljne djelatnosti ostvario u poslovanju s inozemnim kupcima, i to u iznosu od 372,6 milijuna kuna, što je za 13,5 posto više od ostvarenja prethodne godine.

Također, zabilježen je rast prihoda i na domaćem tržištu od 20,1 posto u ukupnom iznosu od 199,4 milijuna kuna. Ovi ostvareni rezultati ukazuju na izvoznu orijentiranost kompanije. Inače, financijski pokazatelji Društva iskazuju iznadprosječne vrijednosti - stopa operativne dobiti iznosila je 71,82 posto prihoda, koeficijent ekonomičnosti 1,94 te koeficijent zaduženosti 0.

- Ovi dobri poslovni pokazatelji poručuju kako je Janaf stabilna kompanija i siguran partner velikim globalnim kompanijama i trgovcima naftom te ukazuje na mogućnosti i ugled koje kompanija ima kod korisnika njezinih usluga. Uprava će zajedno sa zaposlenicima raditi na postizanju još boljih poslovnih rezultata i stvaranju poslovnog okruženja u sklopu kojeg će iskustvo i znanje menadžmenta i zaposlenika pridonijeti razvoju Janafa. Dosad ugovoreni poslovi jamče stabilne prihode i prosperitet kompanije te omogućuju ulaganja - istaknula je Uprava Janafa d.d., izražavajući zadovoljstvo rezultatima poslovanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 06:08