NOVI PARTNER

Janaf sklopio memorandum o razumijevanju s kazahstanskom kompanijom KazMunayGas

Radi se o mogućoj budućoj poslovnoj suradnji u području transporta nafte te skladištenja nafte i naftnih derivata

Čelnici Janafa i kazahstanske kompanije KazMunayGas pri potpisivanju ugovora

Jadranski naftovod (Janaf) u srijedu je s kazahstanskom kompanijom JSC NC KazMunayGas sklopio memorandum o razumijevanju za moguću buduću poslovnu suradnju u području transporta nafte te skladištenja nafte i naftnih derivata, izvijestili su iz te kompanije.

"Pozdravljamo potpisivanje memoranduma s kazahstanskom kompanijom JSC NC KazMunayGas kao još jedan korak u jačanju otpornosti Janafa na geopolitička zbivanja i tržišne neizvjesnosti s kojima se naftne kompanije suočavaju. Uvjereni smo kako uspostavljanje i izgradnja odnosa s našim novim kazahstanskim partnerom može značajno doprinijeti jačanju veza između naših dviju zemalja, kao i uspješnoj realizaciji poslovnih ciljeva obiju kompanija“, poručuju iz Jadranskog naftovoda.

JSC NC KazMunayGas je nacionalni operator naftne i plinske industrije u Kazahstanu, koji godišnje proizvede četvrtinu od ukupne količine sirove nafte u Kazahstanu, prevozi više od polovine ukupno transportirane sirove nafte i upravlja s 82 posto rafinerijskih kapaciteta te države. Kompanija je aktivna u upstreamu, transportu, preradi, petrokemijskoj industriji te istraživanju nafte i plina. Zapošljava više od 47 tisuća ljudi, a u 2022. je prihodovala 18,8 milijardi dolara te je proizvela 22 milijuna tona sirove nafte, preradila gotovo 20 milijuna tona i prevezla 75 milijuna tona, zaključuje se u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 09:00