NETWORKING LUNCH

Janaf širi krug dobavljača, predstavljaju im nove investicije u infrastrukturu

Janaf je prva kompanija u većinskom državnom vlasništvu koja organizira takav networking događaj za potencijalne dobavljače

Vladislav Veselica

 CROPIX

Janaf će 1. lipnja u Zagrebu okupiti predstavnike poslovne zajednice na networking lunchu "Što donosi sutra: novim partnerstvima u nove izazove".

Prva je to kompanija u većinskom državnom vlasništvu koja organizira takav networking događaj za potencijalne dobavljače, kako bi proširili krug poduzetnika koji se javljaju na njihove postupke nabave. Cilj je okupiti poslovnu zajednicu kako bi im se predstavilo poslovanje kompanije, s naglaskom na investicije u budućem razdoblju i upoznavanje potencijalnih poslovnih partnera otvorenih za suradnju na planiranim projektima.

"Okupit ćemo građevinare, ponuđače elektroradova, strojare, geotehničare, tvrtke koje se bave zaštitom okoliša, IT-jem, mjeriteljstvom, istražnim radovima, održavanjem, zaštitom od požara, obnovljivim izvorima energije i drugim područjima koja su relevantna za naše poslovanje. Želimo uspostaviti kontakte s potencijalnim ponuđačima, upoznati ih s potrebama Janafa u predstojećem investicijskom zamahu te stvoriti široku bazu ponuditelja roba, usluga i radova, pojašnjava Anita Budimir Bekan, direktorica sektora nabave.

Janaf je 2022. godinu zaključio s prihodima od 119 milijuna eura, uz porast od 13 posto u odnosu na godinu ranije. Postignuti rezultati ponajprije su rezultat rasta prihoda od temeljne djelatnosti kompanije – transporta nafte te skladištenja nafte i naftnih derivata. Gotovo 70 posto ostvarenih prihoda osiguralo je poslovanje Jadranskog naftovoda s inozemnim kupcima.

U ovom trenutku kompanija ima snažnu gotovinsku poziciju za nove investicije u infrastrukturu, uz planirana i kontinuirana ulaganja u sigurnost i kvalitetu postojećih kapaciteta.

“Globalna ekonomska kretanja i geopolitička zbivanja s jedne strane te interne poslovne aktivnosti s druge, pred JANAF otvaraju brojne prilike vezane uz ostvarivanje dugoročnih ciljeva i provedbu strategije poslovanja Društva. Kako bismo uspjeli provesti namjeravanu diverzifikaciju poslovanja i pritom osigurali nesmetano obavljanje temeljne djelatnosti, približavamo ovim događanjem JANAF tržištu te širimo bazu potencijalnih poslovnih partnera i drugih subjekata koji će nas pratiti na tom putu,” ističe Vladislav Veselica, član Uprave Janafa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:39