ENERGETSKA STABILNOST

Janaf s MOL-om skopio ugovore o transportu i skladištenju 500.000 tona nafte po načelu ‘puno za prazno‘

Sklopili su i Ugovor o skladištenju 149.385 m³ sirove nafte u sustavu JANAF-a na Terminalima Omišalj i Sisak

Stjepan Adanić

 Janaf/

Iz JANAF-a su javili kako je ta kompanija sklopila s MOL-om Ugovor o transportu 500.000 tona nafte po načelu „puno za prazno“ na dionici Omišalj – Gola za razdoblje do 31.3.2023. godine. Također, Jadranski naftovod i MOL sklopili su i Ugovor o skladištenju 149.385 m³ sirove nafte u sustavu JANAF-a na Terminalima Omišalj i Sisak na razdoblje do 31.3.2023. godine.

Iz Uprave JANFA-a ističu kako navedeni Ugovori predstavljaju izniman doprinos JANAF-a energetskoj stabilnosti i neovisnosti Europske unije.

"Ovime se na konkretan način potvrđuje zaključak najviših tijela EU, koja su nedavno istaknula stratešku važnost JANAF-a kao dijela energetskog čvorišta srednje Europe. Nastavak partnerstva s MOL-om još je jedan dokaz povjerenja i pozitivne reputacije koju JANAF uživa u široj regiji, gdje surađuje sa svim najznačajnijim energetskim kompanijama. Usprkos ovom značajnom povećanju potražnje za naftovodno-skladišnim kapacitetima JANAF-a, Uprava Društva i dalje će nastaviti sa strateškim promišljanjem i ulagati napore kako bi pravovremeno odgovorila na sve predstojeće energetske izazove.
istaknula je Uprava JANAF-a, predvođena predsjednikom Uprave mr.sc. Stjepanom Adanićem i članom Uprave Vladislavom Veselicom.

image

Vladislav Veselica

Goran Mehkek/Cropix

Uvjereni su, ističe se u priopćenju, kako će 2023. godina biti još jedna u nizu iznimno uspješnih poslovnih godina, na zadovoljstvo vlasnika i svih zaposlenika Jadranskog naftovoda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 11:11