PROJEKTI ZA RAST

Janaf ne zanemaruje temeljnu zadaću: Osigurava neometani sustav opskrbe naftom i derivatima

Premda era ugljikovodika još nije ni približno gotova, izgledno je kako globalnom energetskom sektoru, pa tako i hrvatskom, slijedi razdoblje dekarbonizacije

JANAF-ov naftni terminal Omišalj na otoku Krku

 Janaf/Janaf

Uz započetu diverzifikaciju poslovanja, JANAF ne zanemaruje izvršavanje svoje temeljne zadaće, a to je osiguranje neometanog sustava opskrbe naftom i naftnim derivatima Republike Hrvatske, članica Europske unije i zemalja u okruženju.

Usprkos jednom od najizazovnijih razdoblja u povijesti opskrbe energentima, JANAF je proteklih nekoliko godina pod vodstvom ove Uprave postao jamac energetske neovisnosti i sigurnosti, kako Republike Hrvatske, tako i EU i susjednih zemlja, te ostvaruje izvrsne poslovne rezultate koji će omogućiti daljnja ulaganja u projekte za rast i razvoj kompanije.

Premda era ugljikovodika još nije niti približno gotova, izgledno je kako globalnom energetskom sektoru, pa tako i hrvatskom, slijedi razdoblje dekarbonizacije, a JANAF je spreman svoje napore uložiti u postupni prelazak na obnovljive izvore energije.

Uprava JANAF-a spremna je prihvatiti promjene u energetskom sektoru te strateškim odlukama transformirati Jadranski naftovod u energetsku kompaniju budućnosti, koja će svoje poslovanje temeljiti na obnovljivim izvorima energije, uz punu klimatsku neutralnost.

Na tom putu važni dionici su zaposlenici JANAF-a, bez čijeg rada i znanja napredak kompanije nije moguć, te vlasnici kompanije.

image

Terminal JANAF-a

Boris Kovacev/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 16:49