REAKCIJA NA OPTUŽBE IZ MAĐARSKE

Janaf najoštrije odbacio MOL-ove tvrdnje o visini transportnih tarifa: ‘Osiguravamo jednak tretman svih korisnika‘

‘Tarifa Janafa nije vezana za pravne osobe, nego za dionice naftovoda, s čime je upoznat i MOL‘

LNG terminal Omišalj
Na fotografiji: Janaf, tankovi za skladistenje nafte

 Bozidar Vukicevic/Cropix

Janaf je u srijedu najoštrije odbacio ponovljene tvrdnje čelnika MOL-a Zsolta Hernadija o visini transportnih tarifa, ističući da u izračunu tih tarifa upotrebljava verificiranu metodologiju koja osigurava jednak tretman svih korisnika i nije vezana za pravne osobe, nego za dionice naftovoda, s čime je upoznat i MOL.

image

Čelnik MOL-a Zsolt Hernadi

Attila Kisbenedek/Afp

"Janaf najoštrije odbacuje ponovljene tvrdnje predsjednika i glavnog izvršnog direktora MOL grupe Zsolta Hernadija o visini transportnih tarifa iznesene u intervjuu za jedan mađarski medij. Ističemo kako Janaf i MOL grupa imaju višegodišnji partnerski odnos te kako je Janaf siguran i pouzdan partner koji pridonosi stabilnoj opskrbi naftom Mađarske i Slovačke", ističe Uprava Jadranskog naftovoda (Janaf) u reakciji na Hernadijev intervjuu mađarskom portalu Index.

Iz Janafa podsjećaju da "u svim poslovnim odnosima s korisnicima svog transportno-skladišnog sustava, pa tako i u odnosu s MOL grupom, u izračunu transportnih tarifa Janaf upotrebljava verificiranu metodologiju koja osigurava jednak tretman svih korisnika i nije vezana za pravne osobe, nego za dionice naftovoda, s čime je upoznat i MOL".

"Pozivamo MOL grupu da iskoristi Janafove transportne kapacitete koji u potpunosti garantiraju osiguravanje svih njihovih potreba za obje rafinerije", poručuje Uprava Janafa u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:10