strateško partnerstvo

Izraelci Aluminiju dogovorili suradnju s Advaita Groupom

Ranije je najavljeno kako će Advaita Group biti dobavljač sirovina za Aluminij te istodobno trgovac 50 posto aluminijskih trupaca koji će se proizvoditi u mostarskim pogonima ljevaonice
 Sasa Buric

Izraelska kompanija M.T. Abraham Group koja planira obnoviti proizvodnju u mostarskom Aluminiju, sklopila je desetogodišnji ugovor o strateškom partnerstvu s Advaita Groupom po kojemu će ta kompanija isporučivati sirovine za Aluminij i prodavati 50 posto njegova metala.

Kako su u ponedjeljak izvijestili iz mostarske kompanije, ugovor su u potpisali čelni čovjek MT Abraham Groupa i izvršni izvršni direktor Aluminij Industrije Amir Gross Kabiri i glavna direktorica Advaita Groupa čije je sjedište u Dubaiju, Katia Pazvantova.

"Suradnja s Advaitom i njegovim iskusnim timom uvelike će doprinijeti ulasku proizvoda Aluminija na nova tržišta, što je ključno za postizanje naših ciljeva i za budući rast naše kompanije", rekao je Kabiri.

Po navodima iz priopćenja, Advaita Group će svojom razvijenom mrežom promovirati ponovni ulazak Aluminija na globalno tržište. Po istim navodima Aluminij je potpisivanjem ugovora stekao važnog partnera u globalnoj trgovini aluminijskim proizvodima.

“Suradnja Aluminij Industrije i Advaita omogućena je međusobnim povjerenjem, zajedničkim vrijednostima i našim povjerenjem u projekt. Radujemo se suradnji i proširenju na druge projekte u budućnosti”, rekla je na potpisivanju ugovora Katia Pazvantova.

Ranije je najavljeno kako će Advaita Group biti dobavljač sirovina za Aluminij te istodobno trgovac 50 posto aluminijskih trupaca koji će se proizvoditi u mostarskim pogonima ljevaonice.

Iz Aluminija su ranije najavili kako uskoro planiraju pokretanje ljevaonice te su angažirali više od 80 radnika. Do kraja siječnja planira se angažirati ukupno 170 radnika koji su radili do prestanka proizvodnje u srpnju prošle godine.

Aluminij je prestao s radom nakon što su dugovanja dosegnuli 220 milijuna eura, ponajprije zbog visoke cijene električne energije i loših dugoročnih ugovora o nabavci sirovina i prodaji metala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 15:32