A11

Izabrani izvođači autoceste do Siska, kao ekonomski najpovoljnija ponuda odabrana ona od 281,33 mil. kn bez PDV-a

HAC je u cijelosti su osigurao sredstava za dovršetak izgradnje autoceste Zagreb- Sisak bez dodatnog zaduživanja
 Marko Todorov/Cropix

Uprava Hrvatskih autocesta (HAC) u srijedu je odabrala izvođača za izgradnju dionice Lekenik – čvor Sisak na autocesti A11 Zagreb - Sisak, a kao ekonomski najpovoljnija ponuda odabrana je ona Zajednice ponuditelja Colas Hrvatska i Geotehnika, s cijenom ponude od 281,33 milijuna kuna bez PDV-a.

Nakon uvođenja izvođača u posao, rok izvođenja radova je 24 mjeseca, kaže se u priopćenju HAC-a.

HAC je u cijelosti su osigurao sredstava za dovršetak izgradnje autoceste Zagreb- Sisak bez dodatnog zaduživanja, ističe se u priopćenju.

Tvrtka Colas Hrvatska utemeljena je 1962. godine pod imenom Cesta Varaždin. Kroz svoju povijest prolazila je niz organizacijskih i strukturnih promjena. Od 2007. godine dio je svjetske grupacije Colas SA, sa sjedištem u Francuskoj.

Vlada je početkom veljače usvojila Zaključak o dovršetku izgradnje autoceste A11 Zagreb-Sisak, dionice Lekenik-Sisak, duljine 10,9 kilometara i podržala ubrzavanje dovršetka autoceste Zagreb-Sisak, kao prioritetnog projekta za dugoročnu revitalizaciju područja Sisačko-moslavačke županije.

Hrvatske autoceste su zaključkom Vlade bile zadužene pokrenuti otvoreni postupak javne nabave radova izgradnje autoceste procijenjene vrijednosti 300 milijuna kuna, iz sredstava predviđenih Financijskim planom HAC-a. Slijedom toga je provedeno propisano prethodno savjetovanje sa zainteresiranim gospodarskim subjektima, a obavijest o nadmetanju objavljena je 3. ožujka ove godine.

"Uz sve napore i osigurana sredstva, postupak javnog nadmetanja značajno su usporile uložene žalbe. Do javnog otvaranja ponuda četiri puta bile su uložene žalbe na izmjene dokumentacije o nabavi, od kojih je DKOM prvu manjim dijelom prihvatio, a ostale tri odbacio. Nakon javnog otvaranja ponuda uložena je i peta žalba na postupak javnog otvaranja, koju je DKOM također odbacio", zaključuje se u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 17:31