BIVŠA ČLANICA UPRAVE ‘HT‘-a

Iz Nadzornog odbora ‘Spana‘ izlaze Jasmin Kotur i Zvonimir Banek, ulaze Ivana Šoljan i Mirjana Marinković

Ivana Šoljan jedna od prvih privatnih poduzetnica u Hrvatskoj s iskustvom u pokretanju, financiranju i prodaji projekata u medijima, turizmu i telekomunikacijskoj industriji

Ivana Šoljan
 

 Damir Krajac/Cropix

Ivana Šoljan, bivša članica Uprava HT-a, In2, Iskona i tadašnjeg ‘Europapress Holdinga‘, predložena je za novu članicu Nadzornog odbora IT kompanije ‘Span‘. O izboru Ivane Šoljan i Mirjane Marinković, koju je Uprava ‘Spana‘ također predložila za novu članicu Nadzornog odbora, dioničari kompanije glasati će na Skupštini društva zakazanoj za 14.lipnja ove godine.

Iz Nadzornog odbora ‘Spana‘ odlaze Jasmin Kotur i Zvonimir Banek koji su, prema pozivu skupštinarima ‘Spana‘, podnijeli ostavke. Izbor novih članica NO Uprava ‘Spana‘ obrazlaže potrebom usklađivanja s odredbama kodeksa Zagrebačke burze i Hrvatske agencije za nadzor financijskih uluga. U rujnu 2021., podsjetimo, ‘Span‘ je, kao prva hrvatska IT kompanija kojoj je to pošlo za rukom, izašla na burzu.

U prijedlogu imenovanja novih članica NO na mandat do 30.rujna 2024. Uprava ‘Spana‘ navodi, među ostalim, kako je Ivana Šoljan jedna od prvih privatnih poduzetnica u Hrvatskoj s iskustvom u pokretanju, financiranju i prodaji projekata u medijima, turizmu i telekomunikacijskoj industriji, kao i u upravljanju kompanijama. Direktorica je, odnosno članica Uprave, tvrtki ‘Backstage Consulting‘, ‘Include‘ i ‘Nest 01‘.

- Zajedno s Ivicom Mudrinićem, suosnivačica je Zaklade Luka, dobrotvorne zaklade koja financira sveučilišnu školarinu za nadarene studentice bez ekonomskih sredstava – naznačila je Uprava ‘Spana‘ u prijedlogu imenovanja Ivane Šoljan.

Za Mirjanu Marinković ističe se, među ostalim, da je njezina profesionalna karijera duga 25 godine vezana prije svega za investicijske fondove i leasing industriju. Specijalizirana je za pokretanje poslovanja, upravljanje rizicima i poduzetničku djelatnost. Kao kompanije u kojima je Mirjana Marinković provela karijeru Uprava ‘Spana‘ navodi ‘Hypo‘ i ‘Agrokor‘. Trenutno je direktorica tvrtke ‘Sapientia Nova‘ i članica Uprave ‘Specijalista d.o.o.‘. Za nove iznose naknada za rad u NO Uprava ‘Spana‘ predlaže iznos od 1000 eura bruto.

Osim o imenovanju novih članica Nadzornog odbora tvrtke, Skupština ‘Spana‘ odlučivati će o prijedlogu Uprave da se iz neto dobiti kompanije ostvarene u prošloj godini od 42 milijuna kuna 38,5 posto odvoji za dividendu u iznosu od 1,33 eura po dionici. Predloženo je i povećanje temeljnog kapitala ‘Spana‘ za 1,3 milijun eura pa bi temeljni kapital kompanije ubuduće trebao iznositi 3,9 milijuna eura uz povećanje sadašnjeg iznosa nominalne vrijednosti dionice kompanije s 1,3 eura na dva eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 14:49