OPTIMISTIČNE NAJAVE

Ivica Pirić: ‘Rata u Ukrajini neće biti. Projekt na Banovini koji donosi 3000 novih radnih mjesta ide dalje‘

‘Naravno da je ljudima bilo neugodno slušati izjave koje dolaze od hrvatskog predsjednika, ali investicije će ići dalje i to je ono najbitnije‘

Ivica Pirić na ukrajinsko-hrvatskom gospodarskom forumu

 Matija Djanjesic/Cropix

Ivica Pirić, ukrajinski počasni konzul u Hrvatskoj, gostovao je u Dnevniku Nove TV te komentirao aktualnu situaciju između Ukrajine i Rusije.

- Svi se nadamo da će prevladati razum i da će se naći rješenje mirnim putem te da novog sukoba neće doći. Razgovarao sam s raznim investitorima, kao i ljudima iz svijeta politike i sporta te brojnih drugih, i svi su suglasni da rata neće biti te da je sve malo veća politika - kazao je Pirić.

Nije želio previše komentirati nedavne izjave predsjednika Zorana Milanovića.

- Ne bih se osvrćao na Milanovića, bitno je da smo napravili hrvatsko-ukrajinski gospodarski forum u organizaciji hrvatske i ukrajinske gospodarske komore. Naravno da je tim ljudima bilo neugodno slušati izjave koje dolaze od hrvatskog predsjednika, ali investicije će ići dalje i to je ono najbitnije - istaknuo je Pirić.

Osvrnuo se i na veliku investiciju na Banovini System Capital Managementa (SCM), u vlasništvu jednog od najbogatijih ukrajinskih poduzetnika, Rinata Ahmetova.

- Projekt farme peradi na Banovini je od velikog značaja za Hrvatsku. Imamo podršku Vlade i raznih ministarstva u vezi s tim projektom. Tri tisuće novih radnih mjesta neće doći u pitanje i to je ono najbitnije - zaključio je Ivica Pirić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 07:57