'Srcedrapajuće'

Investitor koji je izgubio više od 150 milijuna dolara u videu se ispričao klijentima

Stvarno mi je žao što je taj zloslutni val zapljusnuo naš brod, rekao je Cordier
James Cordier
 Screenshot: YouTube

Šef američke tvrtke OptionSellers.com u emotivnom se videu ispričao svojim klijentima jer je izgubio oko 150 milijuna dolara njihovog novca, piše BBC. James Cordier okrivio je nedavnu tržišnu volatilnost i velike promjene u cijenama nafte i prirodnog plina za te gubitke.

- Uistinu sam uložio vaš novac kao da ste članovi moje obitelji. Stvarno mi je žao što je taj zloslutni val zapljusnuo naš brod – objasnio je u 10-minutnom videu.

Naime, prošle je srijede cijena prirodnog plina porasla najviše u osam godina, no samo dan kasnije zabilježen je njen najveći pad u čak 15 godina. Istovremeno se strmoglavila i cijena nafte.

Cordier se inače predstavlja kao stručnjak za ulaganja, a čak je napisao i knjigu sa savjetima za potencijalne investitore. Iako nije objavljeno koliko je točno izgubio, Cordier je u svom videu ispričao da je imao 290 klijenata, a prema odvjetniku Jasonu Albinu, koji je u kontaktu s klijentima kompanije, procijenio je da se radi o iznosu većem od 150 milijuna dolara, što je nešto manje od milijardu kuna (975,6 milijuna kuna).

Uz to, Albin je objasnio da je riječ i o nekim rizičnim ulaganjima koja nisu bila dozvoljena te je najavio tužbu protiv brokerske tvrtke koja je odobrila investicije u ime Cordierove kompanije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 07:40