Potukli 2019.

Infobip: Shift u Zadru bit će najveća developerska konferencija u Europi ove godine

Za 10. izdanje Shifta, prve domaće akvizicije hrvatskog startupa jednoroga Infobipa, već je prodano više od 1400 ulaznica što je bolje nego rekordne 2019. godine
ShiftDev 2018.

Konferencija Shift, prva domaća akvizicija prvog hrvatskog jednoroga Infobipa, održat će se u Zadru za dva tjedna. Premijerno izdanje Shifta u okrilju Infobipa najavljeno je kao najveća developerska konferencija u Hrvatskoj ikad, ali i najveća developerska konferencija koja će se ove godine održati u Europi.

Marin Tomičić, voditelj Infobip Shift konferencije navodi da će se u Zadru okupiti 60 vrhunskih govornika, među kojima su i top ljudi iz Amazona, Googlea, Microsofta, Netlify, Synk i MongoDB, zatim osnivači više od 200 startupa, među kojima su i oni koji su postali dio Infobipovog Tribea, te brojni developeri i drugi predstavnici tech zajednice. Na konferenciji će biti i predstavnici Infobipa, uključujući njegove osnivače Silvia Kutića i Izabela Jelenića.

- Za deseto izdanje Shifta već je sad prodano više od 1400 ulaznica što je, kao i neki pokazatelji ovogodišnje turističke sezone, za našu konferenciju bolje nego rekordne 2019. godine - kaže Tomičić.

Navodi da se interes s približavanjem konferencije dodatno povećava te da očekuju da će ukupna brojka posjetitelja biti dvostruko veća.

- Najveći broj posjetitelja doći će iz Hrvatske i regije, a s obzirom na to da smo sad u okviru Infobipa mnogo je prijava developera i predstavnika tehnološke industrije iz Azije, Afrike i Amerika - kaže Tomičić.

image
Marin Tomičić

Dodaje da su spremni za sve scenarije s obzirom na epidemiološku situaciju.

- Konferencija je u startu zamišljena kao hibridna tako da ćemo imati i posjetitelje koji će nas pratiti preko interneta, iako planiramo cijelo događanje realizirati fizički u Zadru. U tom pogledu spremni smo na sve scenarije, čak i na uvjete lockdowna, a već smo organizirali konferencije koje su bile i hibridne i potpuno online i potpuno u fizičkom svijetu tako da nas ništa ne može iznenaditi - kaže Tomičić.

Ivan Burazin, član uprave za developersko iskustvo u Infobipu kaže da je Shift unazad desetljeća organizirao tridesetak različitih događanja s više od 15.000 posjetitelja, 500 predstavnika medija i isto toliko govornika. Navodi da je Shift u Zadru uvodu u ono što planiraju kad su najavili da žele da ova konferencija preraste u najveće developersko okupljanje na svijetu.

- Sada kada smo dio Infobipa cijelu konferenciju možemo podići na još jednu višu razinu, uz nove produkcijske standarde i korištenje najnovijih tehnologija. Nastavljamo rasti, ali zahvaljujući upravo Infobipu, više nemamo ambiciju širenja u različite programske vertikale već smo sav fokus stavili na developere i s njima povezan ekosustav. Planovi za budućnost su ambiciozni, ali sigurno je da i dalje nastavljamo utvrđivati Hrvatsku kao IT središte ovog dijela Europe - kaže Burazin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 01:39