Postupni oporavak

Inditex prvo tromjesečje zaključio s 421 mil. eura dobiti

U prvom tromjesečju, zaključno s travnjem, prihod vlasnika Zare poskočio je 48 posto u odnosu na isto razdoblje prošle fiskalne godine, na 4,9 milijardi eura
 Jakov Prkic/Cropix

U razdoblju od 1. svibnja do 6. lipnja, prodaja španjolskog maloprodajnog diva Inditexa na godišnjoj je razini više nego udvostručena, a u odnosu na isto razdoblje 2019. godine, veća je pet posto.

"Rezultati pokazuju postupni oporavak, unatoč značajnom utjecaju zdravstvene situacije kroz privremeno zatvaranje trgovina na ključnim tržištima poput SAD-a, Francuske, Njemačke, Italije, Portugala i Brazila", priopćila je tvrtka.

U prvom tromjesečju, zaključno s travnjem, prihod vlasnika Zare poskočio je 48 posto u odnosu na isto razdoblje prošle fiskalne godine, na 4,9 milijardi eura. U usporedbi s prvim fiskalnim tromjesečjem pretpandemijske 2019./2020. godine, manji je 17,4 posto.

Inditex je prvo tromjesečje nove fiskalne godine zaključio s neto dobiti od 421 milijun eura. U prvom tromjesečju prošle fiskalne godine poslovali su s neto gubitkom od 409 milijuna eura. U usporedbi s istim razdobljem pretpandemijske 2019./2020., neto dobit manja je za trećinu.

Internetska prodaja porasla je za dvije trećine, odražavajući preorijentaciju kupaca na digitalne kanale prodaje u vrijeme strogih ograničenja i zatvaranja trgovina, kojima su vlade širom svijeta nastojale suzbiti širenje koronavirusa.

Tvrtka je priopćila da je do 6. lipnja ponovno otvorila gotovo sve fizičke trgovine, ali uz oko 10 posto manje radnih sati zbog ograničenja povezanih s pandemijom. U prvom fiskalnom tromjesečju ograničenja su ih stajala gotovo četvrtinu radnih sati.q

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:58