AMBICIOZNI PLANOVI

Ina je potpisala ugovor o revolving kreditu u vrijednosti 300 milijuna eura: ugovor je potpisan s osam bankovnih grupacija

Kredit će poslužiti i ‘za modernizaciju Rafinerije nafte Rijeka, te započetim aktivnostima na plinskim poljima u Jadranu‘

Poslovna zgrada INA Industrija nafte d.d.
 

 Damir Krajac/Cropix

Ina je potpisala ugovor o revolving kreditu u vrijednosti 300 milijuna eura s osam bankovnih grupacija, a uz refinanciranje revolving kredita iz prosinca 2018. godine, koristit će ga u opće korporativne svrhe, uključujući investicije, priopćeno je u četvrtak iz Ine.

Banke koje su sudjelovale u kreditu su BNP Paribas, ING Bank N.V. Hungary Branch, MKB Bank Nyrt, OTP banka, Privredna banka Zagreb, Raiffeisenbank Austria, SMBC Bank EU AG, Tatra banka, a.s. i Zagrebačka banka.

"Nakon uspješnog izdanja obveznica u iznosu od dvije milijarde kuna u prosincu 2021. godine, koje je bilo jedno od najvećih korporativnih izdanja na hrvatskom tržištu obveznica ikad, Ina je ponovno ostvarila vrlo konkurentne uvjete financiranja", navodi se u priopćenju, bez dodatnih detalja o uvjetima novog kredita.

Predsjednik Uprave Ine Péter Ratatics ističe kako Ina nastavlja biti prepoznata kao respektabilan partner s uvjerljivom pozicijom na financijskim tržištima.

"Novi ugovor o kreditiranju dodatno pridonosi financijskoj stabilnosti i konkurentnosti Ine te podržava kompaniju u ostvarenju svojih strateških ciljeva koji podupiru dugoročno održiv rast", naglasio je Ratatics.

Ističe kako to omogućava Ini da nastavi sa svojim ambicioznim poslovnim planovima unutar izazovnog vanjskog okruženja.

"To uključuje i snažan investicijski ciklus koji u Ini traje već neko vrijeme, predvođen investicijom u modernizaciju Rafinerije nafte Rijeka, vrijedan četiri milijarede kuna, te započetim aktivnostima na plinskim poljima u Jadranu, gdje planiramo uložiti više od milijarde kuna", ističe predsjednik Uprave Ine.

Kako se navodi u priopćenju, transakciju su koordinirale Privredna banka Zagreb i Zagrebačka banka, dok će ING Bank N.V. - podružnica London djelovati kao agent.

Dospijeće kredita je tri godine, s dvije jednogodišnje opcije produženja, a korištenje osim u eurima može biti i u američkim dolarima, zaključuje se u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. rujan 2023 11:40