KLJUČNA STAVKA

Ina i MOL korak su bliže preuzimanju OMV-a Slovenija: ‘MOL Grupa prodaje 39 benzinskih postaja‘

Transakcija obuhvaća ukupno 39 benzinskih postaja - od kojih neke pripadaju kompaniji MOL-u Slovenija, a neke OMV-u Slovenija

OMV Slovenija d.o.o. upravlja drugom po veličini maloprodajnom mrežom koja broji 120 benzinskih postaja u cijeloj Sloveniji

 Gabriel Preda/Alamy/Alamy/Profimedia/Gabriel Preda/alamy/alamy/profimedia

INA i MOL su 2021. godine postigli dogovor o preuzimanju OMV-ovog udjela od 92,25 % u društvu OMV Slovenija d.o.o.

Budući da je transakciji potrebno odobrenje za spajanje, MOL Grupa sada prodaje 39 svojih benzinskih postaja u Sloveniji kako bi se preuzimanje moglo provesti.

MOL Grupa sklopila je 9. ožujka 2023. kupoprodajni ugovor sa Shellom za više benzinskih postaja u Sloveniji.

Transakcija obuhvaća ukupno 39 benzinskih postaja - od kojih neke pripadaju kompaniji MOL-u Slovenija, a neke OMV-u Slovenija.

To je jedna od ključnih stavki pri dobivanju pozitivne odluke Europske komisije za MOL-ovo predloženo preuzimanje OMV-a Slovenija. "Tim korakom MOL Grupa potvrđuje svoju predanost ispunjavanju svih zahtjeva u pogledu tržišne konkurentnosti koje je postavila Europska komisija te izražava spremnost za dovršetak procesa preuzimanja u narednim mjesecima", poručuju u prioćenju.

OMV Slovenija d.o.o. upravlja drugom po veličini maloprodajnom mrežom koja broji 120 benzinskih postaja u cijeloj Sloveniji i posluje pod četirima različitim robnim markama - OMV, Euro Truck i Avanti/DISKONT.

U transakciju ulazi i veleprodajno poslovanje preuzete kompanije.

INA je već imala udio od 7,75 % u OMV-u Slovenija d.o.o., a sukladno ugovoru s MOL-om, INA će svoj udio sa sadašnjih 7,75 posto povećati na 33 posto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 07:15