Pomoć

Ina donirala preko 1,5 milijuna kuna zdravstvenim ustanovama, udrugama i institucijama

INA je pomogla i u opskrbi Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske deficitarnim dezinficijensom za površine donirajući mu 720 litara INA Denizola
Sándor Fasimon, predsjednik uprave Ine
 Ina

Ina je donirala više od 1,5 milijuna kuna zdravstvenim ustanovama, udrugama i institucijama diljem zemlje.

Kako bi potpomogla daljnjem radu zdravstvenih djelatnika INA je donirala po 250.000 kn Klinici za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević i Domu zdravlja Primorsko-goranske županije, dok je Općoj bolnici dr. Ivo Pedišić Sisak i Crvenom križu donirano po 100.000 kuna. Specijalnoj bolnici za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra te Hrvatskom zavodu za hitnu medicinu donirano je po 50.000 kuna. Osim toga, kompanija je zakladi dječje onkologije Rebro donirano je 200.000 kn za izgradnju i opremanje dječje hematologije i onkologije, a Općoj bolnici Pula 100.000 kn za Odjel pedijatrije. Također, INA je donirala i 50.000 kuna udruzi Kamensko koja šiva pamučne maske za Udrugu slijepih osoba, DVD Selce, domove za beskućnike, korisnike pučkih kuhinja i domove za starije i nemoćne, dok je Tehničkoj školi Ruđera Boškovića iz Vinkovaca donirano 10.000 kn za izradu vizira na 3D printerima koje će ta škola donirati hrvatskim bolnicama. Kako bi pomogla u sanaciji štete nastale u potresu koji je pogodio Zagreb INA je donirala 250.000 kn akciji „Zajedno za Zagreb“ te još 100.000 kn Klinici za dječje bolesti Zagreb.

- Okolnosti s kojima se susrećemo zaista su bez presedana. Ovo je trenutak kada trebamo biti svi zajedno jer samo zajedničkim snagama možemo nadvladati izazove s kojima se nosimo ovih dana. INA već godinama kontinuirano pruža potporu hrvatskom zdravstvenom sustavu kroz brojne donacije bolnicama. Sada smo opet uz naš zdravstveni sustav i sve one koji mogu pomoći u sprečavanju širenja pandemije koronavirusa te sanaciji posljedica potresa u Zagrebu. Kao i uvijek do sada, želimo pomoći onima kojima je to najpotrebnije, pridružiti im se, dati im podršku i zahvaliti na svemu što čine - rekao je predsjednik Uprave Ine Sándor Fasimon.

INA je pomogla i u opskrbi Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske deficitarnim dezinficijensom za površine donirajući mu 720 litara INA Denizola, novog proizvoda koji su prošloga tjedna počela proizvoditi INA MAZIVA. Na iznimnoj predanosti u radu INA zahvaljuje zdravstvenim djelatnicima i besplatnom kavom na odabranim maloprodajnim mjestima u okviru akcije „Kava za heroje“.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. rujan 2023 06:59