Akvizicija

IN2 grupa preuzela domaću IT tvrtku koja radi rješenja za transparetnost budžeta gradova

Preuzeta tvrtka Libusoft Cicom iz Zagreba jedna je od predvodnika digitalizacije javne uprave u Hrvatskoj.

Na fotografiji redom Snježana Stanković, Denis Jašarević, Katarina Šiber Makar, Marko Ignjatović i Sanja Svilokos

 Jl/

IN2 grupa preuzela je domaću IT tvrtku koja radi rješenja za transparetnost budžeta gradova. Tvrtka Libusoft Cicom iz Zagreba jedna je od predvodnika digitalizacije javne uprave u Hrvatskoj, a njeni IT sustavi u manjem ili većem omjeru nalaze se u gotovo svakom pametnom gradu u Hrvatskoj.

Denis Jašarević, predsjednik uprave IN2 grupe kaže da je akvizicija dio dugoročne vizije digitalizacije Hrvatske koja je dio njihove RAST strategije.

- Tvrtka Libusoft Cicom razvija specifična IT rješenja te je uvijek korak ispred svog vremena, baš kao i IN2 grupa. Veseli nas što ćemo postati bogatiji za novog partnera koji dijeli naše vrijednosti, a zajedničkom sinergijom postići ćemo daleko više za naše klijente i korisnike - kaže Jašarević.

Dodaje da IN2 grupa kontinuirano prati stanje na tržištu i prepoznaje najbolje potencijalne partnere te sustavno širi svoje poslovanje akvizicijama IT tvrtki. Pri tome se fokusira na unaprijed definirane sektore unutar grupe ili na područja koja nadograđuju poslovanje IN2 grupe s nekim novim inovativnim rješenjem.

Marko Ignjatović, direktor tvrtke Libusoft Cicom kaže da se tvrtka Libusoft Cicom može pohvaliti velikim tržišnim udjelom i odličnim timom vrhunskih stručnjaka.

- Ova akvizicija će sigurno biti novi vjetar u leđa za naše zaposlenike i klijente. Veseli nas što ćemo postati dio Juniper grupe i IN2 grupe te svojim specifičnim znanjima, iskustvom i proizvodima nadograditi ponudu rješenja IN2 grupe te postati zajedno jači na tržištu - kaže Ignjatović.

Libusoft Cicom broji 150 zaposlenika i razvija specifične softvere za više od tisuću klijenata. Ima skustvo u projektiranju i implementaciji cjelovitih hardverskih sustava te sistemsko-tehničkoj podršci kao i u konzaltingu. Njegova rješenja koriste jedinice lokalne, područne i regionalne samouprave, zatim proračunski korisnici, komunalna poduzeća, upravitelji stambenih zgrada, tvrtke i neprofitne organizacije.

Katarina Šiber Makar, starija potpredsjednica za poslovni razvoj CSI-a i članica Nadzornog odbora IN2 grupe naglašava da kupnja tvrtke Libusoft Cicom nije jedina akvizicija IN2 grupe u ovoj godini, a dodaje da neće biti ni posljednja u narednom razdoblju.

- Libusoft Cicom je tvrtka koja ima izuzetno kvalitetna softverska rješenja i ekspertizu, dugu tradiciju i tržišni je lider u nekoliko segmenata poslovanja. Ova akvizicija za IN2 grupu znači daljnje jačanje tržišne pozicije i prisutnosti u svim poslovnim vertikalama. Planiramo podržati anorganski rast IN2 grupe i u budućnosti, kontinuirano radimo na novim potencijalnim partnerstvima i akvizicijama - zaključuje Šiber Makar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 13:12