društveno odgovorno poslovanje

IMPACT 2021 nagradio inovativne ideje mladih poduzetnika iz Hrvatske

Projekt Tridero.com, revolucionarna platforma u segmentu aditivne proizvodnje iza koje stoji tvrtka Tridero Tech, osvojio je drugo mjesto u kategoriji Najboljeg tržišnog potencijala
Gordan Razumić

Gordan Razumić, direktor firme Tridero Tech, na konferenciji Impact 2021 predstavio je platformu Tridero.com, koja na globalnoj razini povezuje partnere, dobavljače i kupce u aditivnoj industriji te u konkurenciji ostalih predavača iz Hrvatske, Njemačke, Italije i Mađarske osvojio visoko drugo mjesto u kategorijama Najbolji tržišni potencijal i Najbolja prezentacija, priopćeno je u srijedu.

Tim mladih i entuzijastičnih poduzetnika osmislio je način kako povezati aditivnu (3D printing) i CNC (Computer numerical control) industriju od koje bi na globalnoj razini čitav proizvodni lanac profitirao. Platforma Tridero.com pomaže 3D printing i CNC tvrtkama da prošire svoj posao na način da ih spaja sa pouzdanim dobavljačima sirovina kao i s novim potencijalnim kupcima. Isto tako, pomaže i kupcima da pronađu dobrog i pouzdanog proizvođača koji odgovara njihovim specifičnim zahtjevima. Aditivna proizvodnja idealno je rješenje za industrije koje naglasak stavljaju na kvalitetu, veću fleksibilnost pri razvoju, manje troškove i bržu proizvodnju.

Glavni cilj projekta je da platforma Tridero.com bude one stop shop sustav za navedene industrije, a u izradi je i mreža stručnih savjetnika koji će odgovarati na upite kupaca vezanih uz proizvodni proces i tehnologiju, koja je potrebna kako bi nastao željeni proizvod.

- Bila nam je izuzetna čast sudjelovati na konferenciji Impact 2021, jednom od najvećih događaja u središnjoj i jugoistočnoj Europi posvećenog društveno odgovornom poslovanju. Iako Tridero Tech po strogoj definiciji nije socijalno poduzeće, sama priroda našeg posla ima elemente socijalnog poduzetništva. Primarni cilj naše platforme je pomoći mikro, malim i srednjim poduzetnicima da uvide prednosti aditivne i CNC proizvodnje te tako lakše istupe na europsko tržište. Naša online platforma Tridero.com omogućava suradnju sa sveobuhvatnom mrežom partnera, dobavljača i kupaca te pomaže u pojednostavljenju i digitalizaciji proizvodnih procesa. Smatramo kako je umrežavanje stručnjaka, investitora i svih onih koji vjeruju da ekonomija mora promišljati i o svom utjecaju na zajednicu u kojoj djeluje pravi put ka razvoju i napretku – izjavio je Gordan Razumić, direktor tvrtke Tridero Tech i predavač na konferenciji.

Platformom se nastoji provesti masovno usvajanje aditivne proizvodnje u industrijskom svijetu i promovirati prednosti proizvodnje na zahtjev. To znači da dijelove koji su vam potrebni možete izraditi i prilagoditi svojim potrebama uz pomoć globalne mreže dobavljača.

Tridero Tech se, također, bavi i 3D printing proizvodnjom na profesionalnim industrijskim strojevima, 3D skeniranjem, CAD/CAM dizajnom te proizvode složene industrijske prototipe i modele, kalupe kao i kvalitetne zamjenske dijelove od plastike i to sve pod stručnim vodstvom Daria Janžetića, direktora proizvodnje. Uz razvijenu serijsku proizvodnju plastičnih dijelova te općenito industrijsku proizvodnju sve su popularniji i party proizvodi, koji su usko vezani uz 3D printing poput personaliziranih poklona, asortimana za rođendane i vjenčanja te uređenje doma, zaključuje se u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 18:39