Novo vodstvo HURA-e

''Imamo zahtjevan zadatak–unaprijediti i na novu razinu dovesti već fantastične rezultate"

Uz Anđelu Buljan Šiber, novi su članovi Uprave Rajna Cuculić, Vanja Bertalan, Jelena Fiškuš i Kristina Laco
Kristina Laco, Jelena Fiškuš, Anđela Buljan Šiber, Vanja Bertalan i Rajna Cuculić
 Lorna Kijurko

Anđela Buljan Šiber preuzima vodstvo Hrvatske udruge društava za tržišno komuniciranje (HURA-e). Uz nju, novi su članovi Uprave Rajna Cuculić (MediaCom), Vanja Bertalan (Human), Jelena Fiškuš (Studio Sonda) i Kristina Laco (Komunikacijski ured Colić, Laco i partneri).

Nova Uprava preuzet će dužnosti koje su tijekom prethodne četiri godine obnašali Božidar Abramović, Daniel Ackermann, Mario Fraculj i Andrea Štimac predvođeni predsjednikom Davorom Bruketom. Fokus na kvalitetu i dostupnost edukacije, uključenost na međunarodnoj strukovnoj sceni te porast broja prijava na strukovna natjecanja, uz povećanje broja članica te porast njihovih prihoda, samo su neki od uspjeha ove Uprave. Uz brojne druge aktivnosti, za vrijeme njihova mandata izdano je čak osam smjernica za agencijsku dobru praksu, a najveći je projekt HURA-e – Dani komunikacija – nominiran za najbolji svjetski event, čime mu je britanski Association Excellence Awards dodijelio posebno priznanje i još jednom ukazao na važnost festivala.

Davor Bruketa, predsjednik Uprave u odlasku, rekao je: „Četiri godine iza nas bile su izrazito produktivne; ostvarivali smo ciljeve koji su se možda činili i nezamislivima. Standarde industrije zajedno smo podigli na jednu novu razinu i više nema povratka – nadalje trebamo i možemo bilježiti samo uspon. Vjerujem da će nova Uprava, baš poput nas, u potpunosti dati sebe u ostvarivanje itekako ambicioznih ciljeva, a mi ćemo biti tu da ih podupremo s ostalim članovima HURA-e. Veselim se i nestrpljivo iščekujem sve što slijedi.“

Pred novim je vodstvom vodeće strukovne udruge u sektoru domaćih tržišnih komunikacija – koje će uz direktoricu HURA-e Dunju Ivanu Ballon i HURA-in tim raditi na izvrsnosti i podizanju standarda oglašivačke industrije – uzbudljiv četverogodišnji mandat. Ciljevi nove Uprave obuhvaćaju kontinuitet svih važnijih aktivnosti, dodatno jačanje reputacije struke te osiguravanje još veće vidljivosti domaćih agencija u regiji i šire.

„Zajedno otvaramo novo poglavlje HURA-e; pred nama je zahtjevan zadatak – unaprijediti i na novu razinu dovesti već fantastične rezultate. Drago nam je što su agencije članice HURA-e prepoznale naše dosadašnje pojedinačne napore uložene u rast industrije i odabrale nas kao predstavnike posvećene jačanju struke“, izjavila je Anđela Buljan Šiber, nova predsjednica Uprave HURA-e.

HURA danas, u odnosu na početak mandata Uprave u odlasku, broji 62 % više agencija članica, za koje se procjenjuje da zastupaju impresivnih 75 % ukupnih marketinških budžeta u Hrvatskoj, a u odnosu na 2015. godinu zabilježen je porast prihoda od prodaje agencijskih usluga u inozemstvu od 65 %. Drastično je porastao broj HURA-inih projekata, čime se HURA-in tim tijekom posljednje četiri godine povećao od jednog na čak sedam zaposlenika. U Rovinj su na Dane komunikacija pristizali najveći svjetski stručnjaci, a iz HURA-e poručuju da planiraju i dalje davati sve od sebe kako bi svako novo izdanje festivala, kao i svih drugih projekata Udruge, bilo bolje od prethodnoga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. veljača 2024 20:34