Aglomeracija Nin-Privlaka-Vrsi

IGH potpisao ugovor vrijedan 5,1 milijun kuna o nadzoru vodnokomunalne infrastrukture

Sustav Nin – Privlaka – Vrsi sastoji se od 102 kilometra gravitacijske i tlačne kanalizacije
Josip Brajdić i Hrvoje Bašić
 Institut IGH

Institut IGH potpisao je ugovor o uslugama nadzora nad provedbom projekta Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Nin – Privlaka – Vrsi, u vrijednosti od 5,1 milijuna kuna.

Ugovor o nadzoru sklopljen je nakon provedenog otvorenog postupka javne nabave, a potpisali su ga ispred naručitelja Hrvoje Bašić, direktor poduzeća Vodovod-Vir d.o.o. i Josip Brajdić, opunomoćenik i direktor Zavoda za stručni nadzor i vođenje projekata u Institutu IGH d.d.

Svrha ovog ugovora je osigurati kvalitetno upravljanje i uspješnu provedbu investicija predviđenih projektom, kroz stručni nadzor nad provedbom projekta Izgradnje kanalizacijske mreže, crpne stanice, podmorskog ispusta i sanacije vodovodne mreže i projekta Izgradnje uređaja za pročišćavanje otpadnih voda drugog stupnja.

Sustav javne odvodnje aglomeracije Nin – Privlaka – Vrsi sastoji se od 102 kilometra gravitacijske i tlačne kanalizacije, 34 crpne stanice, 32 kilometra sanacije vodovoda, podmorskog ispusta ukupne dužine 4,4 kilometra, od čega je samo podmorski dio dug 3,2 kilometra i završava u virskom moru na dubini od 30 metara. Planirani završetak radova je u svibnju 2022. godine, a vrijednost cjelokupnog projekta iznosi 397 milijuna kuna bez PDV-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. studeni 2023 11:18