VIJESTI, ANALIZE...

Iduće godine pokreće se prva regionalna multiplatformska mreža Bloomberg Adria

Oslanjat će se na snagu 2.700 novinara i analitičara Bloomberg News iz 120 zemalja diljem svijeta
Bloomberg Adria

Iduće godine pokreće se prva regionalna multiplatformska mreža za vijesti za područje jugoistočne Europe, s redakcijama u Hrvatskoj, Srbiji, Sloveniji, Bosni i Hercegovini i Sjevernoj Makedoniji, najavili su Bloomberg Media i Mtel Swiss, pružatelj televizijskih usluga koji je u većinskom vlasništvu operatora Telekom Srbije.

Pokretanjem platforme u 2022. godini Bloomberg Adria će regionalno rastućoj poslovnoj zajednici donositelja odluka i budućim liderima pružati poslovne i financijske vijesti, analize i podatke putem televizijskih, tiskanih i mobilnih medija te društvenih mreža.

Oslanjat će se na snagu 2.700 novinara i analitičara Bloomberg News iz 120 zemalja diljem svijeta u stvaranju i uspješnom funkcioniranju nove platforme, koja će kombinirati lokalno izvještavanje i pokrivanje široke globalne ekonomije i tržišta. Uključivat će prevedeni Bloombergov sadržaj, kao i izvorno izvještavanje producirano iz specijaliziranih uredništava u Zagrebu, Beogradu, Ljubljani, Sarajevu i Skopju.

„Odlučili smo izraditi djelotvornu medijsku multiplatformu usmjerenu ka ostvarivanju očekivanih ekonomskih rezultata, a njezin sadržaj mora se temeljiti na točnim i preciznim podacima. Bloomberg Adria ovim potezom dodatno širi svoj trag i utjecaj u svijetu. Jugoistočnoj Europi pružit će prvoklasne, kvalitetne informacije iz poslovnog života”, rekla je Soo Kang, globalna voditeljica medijske distribucije Bloomberga.

"U poslovnom svijetu koji se mijenja velikom brzinom, dostupnost relevantnih, točnih informacija i nezavisna stručna analiza ključni su za donošenje dobrih poslovnih odluka", rekao je Vladimir Lučić, predsjednik Uprave Telekoma Srbija, i dodao da je Bloomberg već dugo sinonim za pouzdane poslovne informacije. „Uzbuđeni smo što ćemo kroz stvaranje Bloomberg Adria surađivati sa Bloomberg Media, kako bismo u Srbiju i na regionalno tržište donijeli točne i pouzdane vijesti iz svijeta biznisa.", naglasio je Lučić.

Bloomberg Media je vodeći globalni medijski servis koji obuhvaća više platformi te ključnim donositeljima odluka pruža pravovremene vijesti, analize i izvještaje u vezi ekonomije, financija, tehnologije, klimatskih promjena, politike i drugih disciplina.

Mtel Swiss je dio grupe Telekom Srbija. Mtel Swiss surađuje s globalnim medijskim kompanijama i distribuira njihov sadržaj velikim medijskim kućama, kanalima i platformama.

Telekom Srbija je vodeći srpski telekomunikacijski operater. Proizvodi i distribuira ekskluzivne TV serije, filmove i vrhunske sportske sadržaje. Partnerstvo s Euronewsom doprinijelo je pokretanju informativnog programa Euronews Srbija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. svibanj 2024 07:12