ODRŽIVA BUDUĆNOST

HUP odabrao projekt od društvenog značaja u 2022: ‘KBC Split strateški je važan‘

Ravnatelj bolnice podsjetio je da na ovim prostorima nema veće ustanove ni poslodavca

Julije Meštrović

 Vojko Basic/Cropix

HUP Odbor za projekte od društvenog značaja osnovan sa svrhom afirmacije suradnje i solidarnosti članova HUP-a kroz realizaciju projekata za opće dobro, a u konačnici i za održivu budućnost pozvalo je podružnice HUP-a u Rijeci, Splitu, Osijeku i Varaždinu da pošalju prijave projekata od humanitarnog značaja.

Kako ističu u priopćenju, Odbor ima savjetodavnu ulogu prema Vijeću članova HUP-a sa zadaćom da se jednom u kalendarskoj godini organizira i provede projekt humanitarnog i dobrotvornog značaja prema potrebitim osobama ili organizacijama koje pomažu potrebitim osobama, a sa svrhom poboljšanja kvalitete njihovih života.

Odbor za projekte od društvenog značaja odabrao je, a Vijeće članova HUP-a potvrdilo prijedlog Izvršnog odbora HUP-a Podružnice Dalmacija: 'Projekt izgradnje Klinike za plućne bolesti Kliničkog bolničkog centra Split.'

- Splitskoj bolnici gravitira stanovništvo cijele Dalmacije i šire, a sadašnji uvjeti liječenja nisu adekvatni ni primjereni. Da je tome tako, govori i sama činjenica da je sadašnja zgrada klinike izgrađena 1958. godine, istaknuo je Zdravko Plazonić, član Izvršnog odbora HUP Podružnice Dalmacija te se nazočnim članovima Vijeća članova HUP-a zahvalio što su odbarali baš ovoj projekt kao projekt od društvenog značaja 2022. godine.

- KBC Split strateški je važan zbog položaja, služimo populaciji od oko 20 posto građana RH, a ljeti taj broj ide do 1,5 milijuna, naglasio je u svom izlaganju ravnatelj bolnice, prof.prim.dr.sc. Julije Meštrović te podsjetio da na ovim prostorima, na potezu od Trsta do Atene, Zagreba i Barija, nema veće ustanove ni poslodavca. U KBC Split zaposleno je 4100 djelatnika, od čega većina medicinskog osoblja.

- U iznimno zahtjevnim vremenima unazad nekoliko godina, bolnica je uspjela funkcionirati i ponuditi svim pacijentima potrebnu skrb. Uspjeli smo sačuvati sustav u izazovnim i teškim vremenim, no potrebna nam je pomoć, istaknuo je Meštrović.

- U svom radu ne smijemo biti usmjereni samo na danas i moramo razmišljati što ostavljamo u naslijeđe i budućim generacijama. Hrvatska udruga poslodavaca već dugi niz godina među svojim članicama potiče djelovanje koje se temelji na principima društveno odgovornog poslovanja. Dugoročne održivosti tvrtke nema bez kvalitetnih i partnerskih odnosa s dionicima te odgovornog raspolaganja resursima, naglasio je s velikim zadovoljstvom predsjednik Vijeća članova HUP-a Ivan Mišetić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. prosinac 2022 06:57