Digi Award

Huawei udvostručio broj mjesta za studente iz Hrvatske u programu ‘Seeds for the Future‘

Nadamo se da će i ova generacija iskoristiti sve prednosti programa u daljnjem školovanju i radu - ističe Kevin Zhang Qiming

Karlo Džafić s riječkog Tehničkog fakulteta doma radi humanoidnog robota pomoću 3D printer

 Kd/

Razvijaju humanoidne robote, bave se kibernetičkom sigurnošću, asistenti su na fakultetima. U protekle tri godine 36 studenata različitih hrvatskih ICT fakulteta bili su sudionici vodećeg Huaweijeva programa društvene odgovornosti "Seeds for the Future". Ove godine Huawei je u Hrvatskoj utrostručio broj mjesta te nudi hrvatskim studentima 30 mjesta u svom obrazovnom programu.

U suradnji s Hanza Medijom Huawei će ponuditi 15 finalistima nagrade Digi Award, a preostalih 15 studentima ICT fakulteta diljem Hrvatske u suradnji sa Središnjim državnim uredom za razvoj digitalnog društva i samim fakultetima.

Kevin Zhang Qiming, glavni direktor Huawei Technologies Hrvatska, kaže da razmjena znanja i prilika za učenje o novim tehnologijama imaju osobitu važnost za Huawei.

Globalni program

- Ali i za mlade ljude koji će oblikovati naš svijet u budućnosti. Ponosni smo što i ove godine omogućujemo sudjelovanje u globalnom programu 'Seeds for the Future' studentima iz Hrvatske i nadamo se da će i ova generacija iskoristiti sve prednosti našeg programa u svom daljnjem školovanju i radu - kaže Zhang Qiming.

Petero dosadašnjih polaznika potpuno se slaže s tim.

Stella Dumenčić, studentica Tehničkog fakulteta u Rijeci koja je mjesto u programu dobila lani, kaže da se zainteresirala kako bi proširila znanje i upoznala ljude sličnih interesa.

image

Stella Dumenčić

Joel Canavilhas/

- Ispunila su mi se očekivanja. Svi predavači kvalitetno su obavili svoj posao i zaista sam puno naučila. Svakako bih preporučila program 'Seeds for the Future' jer se takva prilika ne dobiva često - kaže Dumenčić.

Lana Miličević, studentica istog fakulteta, kaže da je na program Huaweija išla godinu prije.

- Tada sam bila na drugoj godini studija računarstva i u tom sam programu vidjela dobru priliku da rano u karijeri naučim nešto iz struke na realnim primjerima od vrlo uspješne multinacionalne kompanije - ističe Miličević te naglašava da su kroz edukaciju mogli proći svojim tempom.

I Karlo Džafić s riječkog Tehničkog fakulteta 2020. je prošao kroz program "Seed for the Future" online putem.

- S obzirom na to da sam radim doma humanoidnog robota pomoću 3D printera, ovaj program mi je bio odlična prilika da naučim nešto novo - kaže Džafić.

image

Karlo Džafić

Kd/

Anastazija Živković, studentica na osječkom FERIT-u, 2020. je prošla kroz Huaweijevu edukaciju za koju kaže da joj je, iako se održavala online, pružila odlično obrazovno iskustvo.

image

Anastazija Živković

AŽ/

Edukacija u Kini

Marko Njirjak, danas asistent na riječkom Tehničkom fakultetu, kaže da je 2019. godine, kad je Huawei prvi put dodijelio mjesta u svom programu u Hrvatskoj, cijela grupa putovala na edukaciju u Kinu.

- Prijavio sam se slučajno i nisam znao što očekivati. Kad su mi se javili iz državnog ureda i obavijestili me da ubrzo putujem u Kinu, mislio sam da je šala - kaže Njirjak.

image

Predstavnik Huaweija i Marko Njirjak

Marko Njirjak/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 00:41