novi program otkupa

HT za otkup vlastitih dionica izdvaja 600 milijuna kuna

HT ima 80.766.229 izdanih redovnih dionica, od čega je 733.688 vlastitih, stečenih u sklopu prethodnog programa otkupa, koji je bio na snazi do 20. travnja ove godine
 Davor Pongracic/Cropix

Hrvatski telekom (HT) najavio je u srijedu da pokreće novi program otkupa vlastitih dionica, u sklopu kojeg planira kupiti njih tri milijuna, za što planira izdvojiti najviše 600 milijuna kuna.

Kako je priopćeno iz HT-a, Uprava je u srijedu odlučila pokrenuti novi program otkupa vlastitih dionica, koji počinje od četvrtka 29. travnja, a trajat će do 22. travnja 2026. godine, što je u skladu s odlukom glavne skupštine dioničara održane 23. travnja.

Prema novom programu, najveći broj dionica koji se namjerava steći tijekom njegova trajanja jest 3.000.000, dok je najviši novčani iznos dodijeljen programu 600 milijuna kuna.

Inače, HT ima 80.766.229 izdanih redovnih dionica, od čega je 733.688 vlastitih, stečenih u sklopu prethodnog programa otkupa, koji je bio na snazi do 20. travnja ove godine.

Najviša cijena po kojoj će HT kupovati vlastite dionice ne smije biti iznad 10 posto, odnosno ispod 10 posto prosječne tržišne cijene za dionicu koja je ostvarena tijekom prethodnog dana trgovanja.

Kako se ističe, svrha programa otkupa je povući dionice bez nominalnog iznosa bez smanjenja temeljnog kapitala, pri čemu dolazi do povećavanja udjela preostalih dionica u temeljnom kapitalu, te u manjem dijelu ponuditi da ih steknu zaposlenici u društvu, odnosno u druge svrhe u skladu s važećim odlukama Glavne skupštine i/ili primjenjive zakonodavne regulative.

Navode i da će se povlačenjem dionica stvoriti koristi za sve dioničare u vidu dodatnog povrata sredstava pored redovite dividende i kroz poboljšanu kapitalnu strukturu društva.

Provedba Programa je povjerena brokerskoj kući Interkapital vrijednosni papiri.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. listopad 2021 11:14