GENERACIJA NOW

HT ulaže novih 700.000 kuna u STEM edukaciju mladih

Na natječaj se do 12. listopada mogu prijaviti sve obrazovne ustanove i neprofitne institucije koje promiču STEM područje
Kostas Nebis
 Boris Kovacev/Cropix

Hrvatski telekom (HT) nastavlja i ove godine s natječajem "Generacija Now" putem kojeg će u STEM edukaciju mladih uložiti 700 tisuća kuna, za što se na natječaj do 12. listopada mogu prijaviti sve obrazovne ustanove i neprofitne institucije koje promiču STEM područje, izvijestili su u četvrtak iz HT-a.

Riječ je o dugogodišnjem natječaju HT-a, kojeg i ove godine provodi u suradnji sa partnerom Institutom za razvoj i inovativnost mladih (IRIM), pri čemu onima koji prođu natječaj tj, obrazovnim institucijama osiguravaju edukacijsku i financijsku potporu te opremu STEM (science-technology-engineering-mathematics).

"Osnaživanje mladih i podržavanje njihovog osobnog i profesionalnog rasta i razvoja je sastavni dio HT-ove vizije spajanja svih u Hrvatskoj s mogućnostima koje pruža digitalizacija. HT je u posljednjih pet godina uložio više od 4,5 milijuna kuna u "Generaciju Now" i STEM obrazovanje, omogućavajući mladima diljem Hrvatske vrhunsko obrazovanje i otkrivanju i ostvarivanje njihovih potencijala", izjavio je predsjednik Uprave HT-a Kostas Nebis.

Iznio je i da je do sada u tom programu i poticanju STEM vještina sudjelovalo više od 2 200 djece i mladih te 300 obrazovnih institucija.

Iz HT-a napominju i da će se program "Generacije Now" i ove godine, ako dopusti epidemiološka situacija, održavati u prostorima odabranih ustanova po Hrvatskoj, dok će interaktivni materijali pomoći polaznicima programa pri stjecanju znanja i izradi vlastitih projekata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 22:00