E punionica
 HT
Zaštita okoliša

HT predstavio digitalnu uslugu punjenja električnih vozila

Aplikaciju je moguće koristiti i za rezervaciju jedne od 180 punionica kojima upravlja Hrvatski Telekom diljem Hrvatske
Piše: Jozo VrdoljakObjavljeno: 22. srpanj 2020. 17:02

Hrvatski Telekom, prvi je na tržištu predstavio digitalnu uslugu punjenja električnih vozila espoTs. Riječ je o istoimenoj aplikaciji koja je razvijena unutar Hrvatskog Telekoma i koja krajnjim korisnicima omogućava pronalazak, navigaciju i korištenje punionica za električna vozila bez pretplate i potpisivanja ugovora. Aplikaciju je moguće koristiti i za rezervaciju jedne od 180 punionica kojima upravlja Hrvatski Telekom diljem Hrvatske, dok se za korištenje usluge punjenja električnih vozila potrebno registrirati kroz aplikaciju. S više od 300 mjesta za punjenje svih vrsta električnih vozila te s postavljenih više od 50 posto svih javno dostupnih, interoperabilnih e-punionica u Hrvatskoj, Hrvatski Telekom danas je najpouzdaniji tehnološki partner u njihovoj implementaciji te pružanju digitalne usluge punjenja električnih vozila. Putem ovog, ali i niza drugih tehnoloških rješenja Hrvatski Telekom nastoji povezati sve u Hrvatskoj s prilikama koje im tehnologija pruža.

„Hrvatski Telekom je predstavljanjem aplikacije espoTs napravio još jedan značajan iskorak na području razvoja održive mobilnosti te je još jednom potvrdio poziciju tržišnog lidera. Korištenje aplikacije espoTs korisnicima će dodatno olakšati postupak punjenja električnih vozila, a kontinuiranim širenjem mreže e-punionica za punjenje električnih vozila, kao ekološki najprihvatljivijeg rješenja u prometu, nastojimo pružiti dodatni poticaj stvaranju održivog i čišćeg okoliša, što je i dio misije Hrvatskog Telekoma kao društveno odgovorne kompanije i lidera u pružanju digitalne usluge punjenja u Hrvatskoj“, izjavio je Jere Dumanić, direktor Sektora za marketing poslovnih korisnika u Hrvatskom Telekomu.

espoTs aplikacija korisnicima nudi: fotografije i točne lokacije punionica za električna vozila, informacije o cijenama punjenja za sve punionice, pregled troškova punjenja i mogućnost preuzimanja potvrda o kupnji na e-mail, jednostavnu naplatu putem kreditnih i debitnih kartica, ili prepaid bonom, informacije o radnim vremenima i ograničenjima pristupa punionica, prikaz zauzetosti punionica, filtriranje rezultata pretrage prema različitim kriterijima: brzini punjenja, vrsti priključka za punjenje, točkama interesa, prikaz sadržaja u blizini punionica, pokretanje i zaustavljanje punjenja vozila kroz aplikaciju te brojne druge funkcionalnosti.

Razvoj aplikacije espoTs omogućen je uz podršku Connecting Europe Facility, programa Europske unije, a u sklopu projekta Sveobuhvatna mreža koridora s brzim punjenjem u jugoistočnoj Europi, koji Hrvatski Telekom provodi u suradnji s partnerima od 2017. godine

Linker
28. srpanj 2021 05:52