Uspješna suradnja

HT i ENT nastavljaju suradnju u području isporuke usluga za telekomunikacijske mreže

Boris Drilo i Kostas Nebis
 HT

Hrvatski Telekom je s tvrtkom Ericsson Nikola Tesla Servisi d.o.o. potpisao produženje Ugovora o pružanju usluga na području izgradnje i održavanja fiksne i mobilne telekomunikacijske infrastrukture, nadzora telekomunikacijske mreže te terenskog održavanje aktivne pristupne mreže i pasivne mreže.

Ovime je nastavljena uspješna dugogodišnja suradnja između Hrvatskog Telekoma, vodećega telekomunikacijskog operatora u Hrvatskoj i Ericsson Nikola Tesla Grupe, tehnološkog lidera i pridružene članice korporacije Ericsson, započeta na ovom području 2014. godine.

Ugovor vrijedi do kraja 2023. godine, a vrijednost okvirnog ugovora iznosi više od 1,6 milijardi kuna te tvrtka Ericsson Nikola Tesla Servisi ima ekskluzivitet za aktivnosti iz domene ugovora.

„Hrvatski Telekom nastavlja sa snažnim investicijskim ciklusom u fiksnu i mobilnu mrežu, a produljenjem Ugovora s Ericsson Nikola Tesla Grupom nastavljamo kvalitetnu partnersku suradnju, ali što je još važnije osiguravamo i resurse za operativnu provedbu i realizaciju novih investicija što je ključno u trenutnoj gospodarskoj situaciji i čime doprinosimo zaposlenosti. Unatoč izazovnom poslovnom okruženju uzrokovanom Covid-19 situacijom, Hrvatski Telekom fokusiran je na izgradnju i nadogradnju mreže, pružanje najbolje usluge na tržištu, te povezivanje pojedinaca, poslovne zajednice, gospodarstva i hrvatskog društva s prilikama koje digitalizacija pruža“, izjavio je Kostas Nebis, predsjednik Uprave Hrvatskog Telekoma.

HT
Gordana Kovačević i Dario Runje

Dosadašnja značajna ulaganja Hrvatskog Telekoma omogućila su uspješno dovršenje projekta modernizacije mobilne mreže koja je sada spremna za uvođenje 5G tehnologije i napredne usluge budućnosti, a snažan naglasak stavljen je i na provedbu plana izgradnje optičke infrastrukture s namjerom Hrvatskog Telekoma da pokrije rekordnih 80.000 novih domaćinstava optikom, a što je povećanje od 60 posto u odnosu na prošlu godinu.

„Ovim važnim ugovorom Ericsson Nikola Tesla Grupa nastavlja uspješnu suradnju s našim dugogodišnjim strateškim partnerom koja je u ovom području započela 2014. godine, a naša Grupa preuzela je od Ericssona potpunu odgovornost za ovaj posao početkom godine. Nastavak suradnje dokaz je kvalitetnog timskog rada sa stručnjacima HT-a te truda i kompetencija naših zaposlenika u pružanju upravljanih usluga kroz cijelo razdoblje, a posebice u izazovnom razdoblju obilježenom potresom i koronavirusom. Od Ericsson Nikola Tesla Servisa, naše kompanije kćeri, očekujem da Hrvatskom Telekomu i nadalje odgovorno pružaju kvalitetnu uslugu u čemu će, kao i dosad, imati punu podršku cijele Ericsson Nikola Tesla Grupe“, istaknula je Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. kolovoz 2022 02:49