ZELENA STRANA ULICE

Hrvatskim gradovima i općinama stižu milijuni eura za sadnju drveća

Većina odobrenih projekata odnose se na ozelenjavanje gradskih i prigradskih područja, a plan je zasaditi 60 tisuća stabala diljem Hrvatske

Davor Filipović sa dobitnicima sredstava
 

 Damir Krajac/Cropix

Na zagrebačkom Medvedgradu ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović predstavnicima gradova i općina uručio je ugovore za neposredno sufinanciranje projekta zelene infrastrukture.

Natječaj je objavio Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, uz slogan “Zelena strana ulice”. Fond je ovoga puta osigurao 17 milijuna eura bespovratnih sredstava.

Većina odobrenih projekata odnose se na ozelenjavanje gradskih i prigradskih područja, a plan je zasaditi 60 tisuća stabala diljem Hrvatske, objasnio je direktor Fonda Luka Balen. Najavio je kako će Fond objaviti još niz ovakvih ili sličnih poziva.

- Ne morate biti klimatolog, pa da vam budu jasne kakve učinke klimatske promjene imaju na svakodnevni život. Pojedinačne inicijative neće biti dovoljne, zato naglašavam kako je ovo samo jedan od projekata prilagodbi na klimatske promjene iza koga stoje Hrvatska i EU - poručio je ministar Filipović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 21:17