ETHISPHEREOVA LISTA

Hrvatski Telekom proglašen jednom od najetičnijih svjetskih kompanija 2022. godine

Hrvatski Telekom dobitnik je priznanja za najviše standarde etičnosti i usklađenosti, integriteta i kulture, odgovornog poslovanja...

Kostas Nebis

 Biljana Blivajs/Cropix

Hrvatski Telekom prepoznat je od strane Ethisphere, globalnog lidera u definiranju i unapređenju standarda etičkih poslovnih praksi, kao jedna od Najetičnijih svjetskih kompanija 2022, priopćili su u srijedu iz HT-a.

Kako se navodi u priopćenju, ovo je prvi put da je hrvatska kompanija zavrijedila ovo priznanje i ispunila Ethisphere kriterije izvrsnosti u pet kategorija uključujući program etike i usklađenosti, etičku kulturu, korporativnu odgovornost, upravljanje i vodstvo. Time se Hrvatski Telekom našao u društvu renomiranih svjetskih kompanija kao što su primjerice: Accenture, Hewlett Packard, Intel, IBM, L’Oréal, Microsoft, Salesforce, Sony, Starbucks.

Hrvatski Telekom je također jedan od samo 5 dobitnika globalno u telekomunikacijskoj industriji, pri čemu samo 17 od 136 dobitnika ima sjedište u Europi, ističe se u priopćenju.

- Ponosni smo što je Ethisphere prepoznao Hrvatski Telekom radi naše primjene najviših standarda poslovanja, korporativnog upravljanja i korporativne etike te što smo prva kompanija iz Hrvatske koja se našla među najetičnijim svjetskim kompanija. Integritet, ugled i povjerenje sastavni su dijelovi održive i uspješne kompanije, te kao takvi predstavljaju i temelj našeg svakodnevnog poslovanja. Kao lider u digitalizaciji, stalno podižemo ljestvicu i postavljamo nove, sve ambicioznije industrijske standarde. Potičemo razvoj društva znanja, otvaramo vrata novih mogućnosti pojedincima, poslovnim subjektima i društvu, pritom se vodeći najvišim etičkim standardima koji su dijelom naše korporativne kulture - izjavio je Kostas Nebis, predsjednik Uprave Hrvatskog Telekoma.

- Danas je za poslovne lidere važnije nego ikada prije da su etični, odgovorni i od povjerenja kako bi potaknuli pozitivne promjene. Dobitnici priznanja 'Najetičnije svjetske kompanije' lideri su po pitanju poslovnog integriteta te zahvaljujući predanosti, integritetom, održivošću, korporativnim upravljanjem i djelovanjem u zajednici služe kao inspiracija. Čestitamo Hrvatskom Telekomu što je jedna od Najetičnijih svjetskih kompanija - zaključuje u priopćenju Timothy Erblich, izvršni direktor Ethisphere .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. srpanj 2024 05:56