PowerUp!

Hrvatski startupi imaju priliku uzeti 65.000€ na InnoEnergy natjecanju, prijave otvorene

Izazov je otvoren za poduzetnike u svim fazama razvoja, bez obzira na to je li riječ tek o ideji
InnoEnergy PowerUp! natjecanje
 InnoEnergy_PowerUp

Startupi, male i srednje velike tvrtke iz srednjoistočne Europe imaju priliku do 5. ožujka 2020. prijaviti se na natjecanje InnoEnergy PowerUp! izazov i osvojiti do 65.000 eura, priliku za dodatna ulaganja, kao i naslov Start-up godine.

Natjecanje će biti organizirano za sudionike iz 24 zemlje srednje i istočne Europe, a u Hrvatskoj ga organizira Invento Capital Partners, hrvatski HUB InnoEnergy-a. Inače, EIT InnoEnergy je europski investicijski fond koji je posvećen promicanju inovacija, poduzetništva i obrazovanja na području održive energije, čiste tehnologije, pametnih gradova i mobilnosti.

Izazov je otvoren za poduzetnike u svim fazama razvoja, bez obzira na to je li riječ tek o ideji, traži li poduzetnik svog sljedećeg kupca ili planira širenje na tržištu. Tematska područja obuhvaćaju energiju, mobilnost, cleantech, pametne gradove, a izazov je otvoren i za sve ideje izvan navedenog okvira.

Za startup-ove koji ispunjavaju uvjete, InnoEnergy održava natjecanje u sklopu PowerUp! izazova na kojem se najbolji nagrađuju novčanim nagradama do 65.000€ te ostvaruju priliku i za dodatna ulaganja kao i naslov Start-up godine. Ostale pogodnosti uključuju sudjelovanje u Business Bootcamps ©, s naglaskom na značajnu podršku međunarodnih stručnjaka iz područja poslovnog planiranja, prezentacijskih vještina i zaštite intelektualnog vlasništva.

Hrvatsku je u prošlogodišnjem, petom izdanju ovog natjecanja predstavljao AMPnet, koji je razvio platformu koja rješava izazov s kojim se suočavaju energetske zadruge - nedostatak kvalitetnog softwarea za uključivanje klijenata, za financiranje obnovljivih izvora energije i za povezivanje s burzom električne energije.

Zahvaljujući pobjedi na državnom finalu PowerUp-a, AMPnet je dobio jedinstvenu priliku sudjelovati u prestižnom EIT InnoEnergy Highway® akceleratoru i time je osigurao investiciju od 150.000 €, kao i pristup međunarodnoj mreži preko 460 partnera iz industrije, akademske zajednice i poslovnog svijeta.

Državno finale ovog najvećeg europskog natjecanja iz područja održivog razvoja u Hrvatskoj će se održati 27. ožujka 2020. u okviru LEAP summita, najveće konferencije za mlade u jugoistočkoj europi. Svim sudionicima natjecanja bit će omogućena kvalitetna priprema uz podršku mentora prije predstavljanja javnosti, a najbolji će dobiti priliku za daljnji razvoj uz investiciju.

Tvrtkama koje će uspjeti postati članicama InnoEnergy mreže bit će omogućeno unapređenje vlastitih proizvoda, razvoj projekata, uključujući i pilot projekte, definiranje strategije komercijalizacije proizvoda, uvođenje na međunarodno tržište te daljnje širenje, uz dodatne mogućnosti financiranja.

S današnjim danom otvorene su prijave za ovogodišnji PowerUp! Izazov na web stranici:. Prijave će se zaprimati najkasnije do 5. ožujka 2020. Detaljnije informacije o programu državnog finala biti će objavljenje na web stranici http://inventocapitalpartners.eu/.

Za sva pitanja vezana uz InnoEnergy izazov možete se obratiti hrvatskom HUBu, Invento Capital Partners putem maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2021 03:00