Farseer

Hrvatski Lego za financije rastao u posljednje dvije godine 25 posto mjesečno

U hrvatskom startupu ističu da su 30 puta brži i učinkovitiji od Excela

Tim hrvatskog startupa Farseera: Matija Nakić, Luka Mijatović, Matej Trbara i Zrinko Dolić.

 Jl/

Farseer, hrvatski Lego za financije, odnosno inovativna no-code platforma za financijsko i operativno planiranje i izvještavanje za srednje i velike tvrtke, u zadnje dvije godine zabilježila je mjesečni rast prihoda od 25 posto.

Zahvaljujući takvom rastu Farseer se na hrvatskom tržište u manje od dvije godine pozicionirao kao jedan od najznačajnijih izazivača IBM-u, Oracleu i SAP-u u svojoj niši. Riječ je o domeni rješenja za financijsko planiranje i analitiku.

U dvije godine do profitabilnosti

Njegove usluge koriste tvrtke poput Violete, Končara, EoS Matrixa i najvećeg hrvatskog brokera InterCapitala. Hrvatskoj lutriji su zahvaljujući Farseeru značajno ubrzali i pojednostavili planiranje prometa igara, a i druge tvrtke u državnom vlasništvu poput AKD-a i Plinacroa su cjelokupno planiranje prebacili iz Excela na Farseer.

Među inim, njihov softver koristi i stručnjak za računovodstvo Mazars.

U Farseeru planiraju do kraja 2022. postati profitabilni.

Zanimljivo je da ovaj startup, koji je ove godine na popis Novac.hr TOP25 najprosperitetnijih startupa u Hrvatskoj. ima više od 100.000 eura temeljnog kapitala i da je već u drugoj godini poslovanja premašio 14 zaposlenih.

U regiji rade s petnaestak tvrtki, a već su ostvarili i prve međunarodne reference poput švicarske tvrtke Altium i švedskog brenda Lelo. Otvorili su ured u Londonu i do kraja godine planiraju se dodatno širiti po Velikoj Britaniji.

Farseer svoj softver klijentima prodaje izravno, ali su izgradili i mrežu partnera s kojima surađuju, predvođenu domaćom Poslovnom Inteligencijom i srpskim M&I Systemsom.

Iskusni kadar

Direktorica i suosnivačica Farseera, Matija Nakić, koja je prije osnivanja Farseera radila kao direktorica softwarea u Spanu i kao potpredsjednica za proizvode u njujorško-zagrebačkoj softverskoj agenciji Five kaže da je prosjek godina zaposlenih nizak, ali da im se pridružuju i iskusniji kolege.

image

Matija Nakić, suosnivačica i direktorica Farseera

Jl/

- Jedno od posljednjih pojačanja je Zoran Šegić, koji u Farseer dolazi na mjesto potpredsjednika za prodaju nakon 15-godišnjeg iskustva u prodaji u Microsoftu i Oracleu - kaže Nakić.

Dodaje da se Farseer ponosi vlastitom tehnologijom, takozvanim snažnim snažnim kalkulacijskim engineom koji omogućava milijune računskih operacija u sekundi, a što ga čini 30 puta bržim i učinkovitijim od Excela. Dodatan mu je adut što se može početi koristiti u roku od mjesec-dva od ugovaranja čime tuče konkurenciju.

Širenje u SAD

Farseer su krajem 2019. u Zagrebu osnovali Matija Nakić, Luka Mijatović, Zrinko Dolić i Matej Trbara.

- Tvrtka ima urede u Zagrebu i Londonu, te trenutno broji 16 zaposlenih. Uskoro planiramo novu, sjemensku rundu investicija, koju će iskoristiti za širenje tima te ekspanziju na tržište EU i SAD-a - zaključuje Nakić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. travanj 2024 20:56