STABILNO OKRUŽENJE

Hrvatski duhani započeli s ugovaranjem nove proizvodne sezone berbe, prošle godine isplatili 81, 6 mil. kn uzgajivačima

Cilj Hrvatskih duhana kao partnera proizvođača duhana je nastaviti povećavati kvalitetu i prinose duhana, a time i profitabilnost proizvođača i u 2022.
 Matija R.

Hrvatski duhani, najveći otkupljivač duhana na području Podravine i Slavonije koji posluje u sklopu BAT Grupe, započeo je sa službenim ugovaranjem nove sezone proizvodnje duhana. Nova sezona nastavak je realizacije otkupa duhana u kojem su Hrvatski duhani, kako su priopćili, svojim proizvođačima u potpunosti i na vrijeme isplatili ukupno 81,6 milijuna kuna. To je 6 milijuna kuna više, u usporedbi s 2020. godinom.

“Riječ je o najvećem volumenu i najvećoj vrijednosti proizvodnje u posljednje četiri berbe unatoč velikim izazovima koji su tijekom godine nastajali zbog vremenskih neprilika, prije svega zbog šteta nastalih od suše, tuče i mraza, a koji su značajno utjecali na kvalitetu i prinos duhana. S obzirom da su Hrvatski duhani osigurali najpovoljnije uvjete osiguranja, Hrvatskim duhanima je isplaćeno više od 16 milijuna kuna. U 2021. godini strojno je obrano oko 50 posto duhana, uz pomoć mehaničkih berača u koje su Hrvatski duhani posljednjih nekoliko godina investirao više od 18 milijuna kuna, a s čime se nastavlja i u nadolazećem razdoblju. Zahvaljujući uvođenju novih tehnologija u proizvodnju, smanjili su se troškovi i podigli prinosi, a istovremeno se doskočilo i ključnom izazovu poljoprivrednih proizvođača – nedostatku radne snage“, pojasnili su iz Hrvatskih duhana.

Cilj Hrvatskih duhana kao partnera proizvođača duhana je nastaviti povećavati kvalitetu i prinose duhana, a time i profitabilnost proizvođača i u 2022. godini.

„U Hrvatskim duhanima proizvođači imaju stabilno okruženje za proizvodnju, mogućnost povoljnog financiranja kompletne proizvodne godine, kao i dodatnih ulaganja u opremu i tehnologiju, kontinuiranu podršku agronoma na terenu i, uz sve to, osiguran otkup kompletne proizvodnje. Proizvodnja duhana organizirana na ovaj način jedna je od najbolje organiziranih poljoprivrednih proizvodnji u Hrvatskoj, što već godinama prepoznaju mnogi proizvođači“, ističu iz Hrvatskih duhana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 10:23