Zvijezda sajma

Hrvatska se predstavlja na velikom turističkom sajmu, Kvarner omiljen među Talijanima

Hrvatska turistička zajednica ovog tjedna predstavlja Lijepu našu na najvažnijem talijanskom turističkom sajmu BIT u Milanu
Štand HTZ-a na sajmu BIT u Milanu
 HTZ // PRESS

Hrvatska turistička zajednica ovog tjedna predstavlja Lijepu našu na najvažnijem talijanskom turističkom sajmu BIT u Milanu, koji ove godine obilježava 40 godina svojeg postojanja.

- Sajam BIT u Milanu jedan je od najvažnijih sajmova na nama iznimno važnom talijanskom tržištu s kojeg smo u prošloj godini ostvarili rast od oko tri posto u dolascima i noćenjima. Talijansko tržište karakteriziraju kasnije rezervacije, prodaja turističkih aranžmana najintenzivnija je početkom travnja pa je naše prisustvo na ovom sajmu izvrsna prilika da se susretnemo s ključnim partnerima i dodatno ojačamo svoju poziciju u Italiji. Talijani su peti najbrojniji gosti u našoj zemlji, te sam siguran da ćemo brojnim marketinškim aktivnostima koje provodimo u Italiji utjecati na nastavak pozitivnih trendova, a optimizam nam daju i dobre najave ključnih turoperatora, avioprijevoznika, brodara – optimističan je Kristjan Staničić, direktor HTZ-a, a osim njega, sajmu prisustvuju i ministar turizma Gari Cappelli, veleposlanik RH u Italiji Jasen Mesić te generalni konzul u Milanu Stjepan Ribić.

Usto, hrvatska se delegacija, kako doznajemo, u sklopu sajma susrela s Ivanom Jelinić, predsjednicom talijanskog udruženja putničkih agencija FIAVET, te je tom prilikom potpisana obnova sporazuma po kojem je predstavništvo HTZ-a u Milanu pridruženi član ovog udruženja koje okuplja 1500 turističkih agencija i turoperatora.

HTZ // PRESS
Hrvatska delegacija na sajmu BIT u Milanu i Ivana Jelinić, predsjednica talijanskog udruženja putničkih agencija FIAVET

- Naša je zemlja jedna od omiljenih destinacija talijanskih turista te uživa imidž sigurne i ekološki očuvane bliske destinacije s bogatom eno i gastronomskom ponudom. Posebno smo popularna destinacija među talijanskim nautičarima te korisnicima usluga zdravstvenog turizma. Zbog toga iz godine u godinu bilježimo rast dolazaka talijanskih turista u Hrvatsku, a interes Talijana za provođenjem odmora u Hrvatskoj te istraživanjem novih destinacija i dalje raste. I u 2020. godini očekujemo dobre rezultate s ovog tržišta pogotovo zbog promotivnih aktivnosti koje se poduzimaju u sklopu hrvatskog predsjedanja Vijećem EU zbog kojeg će Hrvatska u razdoblju prve polovine godine biti eksponirana u svim europskim medijima. Nadamo se i kako će bogati program u sklopu predstavljanja Rijeke kao Europske prijestolnice kulture koji smo danas prezentirali pred talijanskim novinarima i turističkim agencijama, potaknuti Talijane da dio svojih godišnjih odmora provedu na Kvarneru - poručio je ministar Cappelli.

Kvarner je zvijezda turističkog sajma u Milanu

Nakon što je turistička zajednica Kvarnera talijanskim novinarima, turoperaterima, predstavnicima iz diplomatskih krugova i ostalim posjetiteljima najznačajnijeg turističkog sajma Italije održala posebnu prezentaciju Kvarnera, ta je hrvatska regija postala zvijezda sajma.

Kako su priopćili, posjećenost samog štanda i broj upita vezan za odmor u Hrvatskoj pokazali su kako je i dalje riječ o jednoj od omiljenih destinacija Talijana. Najviše pitanja, kako doznajemo, odnosilo se na ponudu obiteljskog smještaja, kampova i hotela, ali i na pješčane plaže te na ponudu zanimljivih kulturnih događanja, biciklističkih staza i prijedlog destinacija za višednevne autobusne ture.

- Iznimno smo zadovoljni odazivom medija i partnera na prezentaciju koju smo organizirali u Milanu i na kojoj smo predstavili novosti i razloge zbog kojih bi Talijani trebali posjetiti Kvarner. Sam odaziv dokazuje da imamo dobar imidž i da je interes za Kvarnerom na talijanskom tržištu, koje nam je izuzetno važno, i dalje velik. Dugi niz godina Talijani su na četvrtom mjestu po broju dolazaka i noćenjima ostvarenim u Hrvatskoj, a u posljednje tri godine gosti iz Italije ostvaruju stabilan i stalan porast - rekla je Irena Peršić Živadinov, direktorica TZ Kvarnera.

Tijekom proteklih godina Kvarner je sustavno ulagao u talijansko tržište te, kako tvrde u turističkoj zajednici, odrađivao ciljane aktivnosti poput oglašavanja u tiskovinama, medijima i na društvenim mrežama, prezentacija u suradnji s Predstavništvom HTZ-a u Milanu i lokalnim turističkim zajednicama. Nastup i prezentacija na milanskom BIT-u, koji se ove godine održava jubilarni 40. put, nastavak je tih aktivnosti.

HTZ // PRESS
Predstavljanje Kvarnera i Rijeka EPK na sajmu BIT u Milanu

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 12:48