podaci evisitora

Hrvatska premašila brojku od 200.000 turista u jednom danu, evo gdje je ostvareno najviše noćenja

Najveći broj noćenja ostvarili su turisti iz Njemačke, više od 50 tisuća, a s više od 30 tisuća slijede domaći turisti
 Zvonimir Barisin/Cropix

U Hrvatskoj trenutno boravi 213 tisuća turista, od čega 183 tisuće stranih, a 30 tisuća domaćih, podaci su iz sustava eVisitor o kojima je u petak izvijestilo Ministarstvo turizma i sporta (MINTS), ističući da je premašena brojka od 200 tisuća turista u jednom danu.

Najveći broj noćenja ostvarili su turisti iz Njemačke, više od 50 tisuća, a s više od 30 tisuća slijede domaći turisti. Turisti iz Slovenije su ostvarili gotovo 27 tisuća noćenja, Austrije 26 tisuća, Poljske 17 tisuća, a iz Češke više od 16 tisuća.

Najviše noćenja ostvareno je u Istri (više od 70 tisuća), zatim u Primorsko - goranskoj (43 tisuće) te Splitsko - dalmatinskoj županiji (više od 34 tisuće), podaci su eVisitora.

"Ovo je potvrda da turisti Hrvatsku gledaju kao sigurnu destinaciju za boravak i odmor. Napravili smo sve preduvjete za to, a poštivanje epidemioloških mjera i dalje je ključno kako bi se zadržala ova povoljna epidemiološka situacija te kako bismo ostvarili uspješnu sezonu", izjava je ministrice turizma i sporta Nikoline Brnjac koja se prenosi u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. studeni 2023 01:15