VELIKI INVESTICIJSKI CIKLUS

Hrvatska pošta na Kukuljanovu otvorila novi logistički centar vrijedan 60 milijuna kuna

Predsjednik Uprave Ivan Čulo istaknuo je da je Hrvatska pošta ekskluzivni zastupnik Amazona od Slovenije pa sve do Cipra
 Jutarnji.hr

U industrijskoj zoni u Kukuljanovu pored Rijeke otvoren je novi Poslovni objekt Hrvatskih pošta, logistički centar u kojem će raditi više od 300 radnika koji dolaze s pet lokacija, a pokrivati će cijelo područje Kvarnera i Istre.

Centar Hrvatske pošte dvije i pol godine nakon polaganja kamena temeljca otvorili su ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i predsjednik Uprave Hrvatske pošte, Ivan Čulo. Riječ je, kako je istaknuo Butković, o investiciji vrijednoj oko 60 milijuna kuna, a njome je zaključen veliki investicijski ciklus koji je prije dvije i pol godine započet gradnjom novog sabirnog centra u Velikoj Gorici.

image

Oleg Butković i Ivan Čulo

Jutarnji.hr

Investicije Hrvatske pošte su, kaže Butković, pratile trend jačanja e-trgovine te su bile spremne za rast u dvoznamenkastim postocima, do kojeg je došlo uslijed pandemije konoravirusa. Hrvatska pošta, prema ministrovim riječima, pokriva 80 posto tržišta i predvodnik je u svom segmentu.

- Hrvatska pošta ima oko 10 tisuća radnika čiji je utjecaj na hrvatsko gospodarstvo oko pola milijarde kuna godišnje - rekao je Butković.

image
Jutarnji.hr

Predsjednik Uprave HP Ivan Čulo kazao je da su u proteklih pet godina postali "izrazito moderna kompanija s izrazito modernim, proaktivnim pristupom", a s novim centrom završena je prva faza razvoja kompanije. Čulo je kazao i da su HP ekskluzivni zastupnik Amazona od Slovenije pa sve do Cipra.

- HP je sigurno jedna od najmodernijih kompanija u ovom dijelu Europe - rekao je.

image
Jutarnji.hr

Novi centar na Kukuljanovu, udaljen 10 kilometara od centra Rijeke, rasprostire se na površini od 4,3 tisuće četvornih metara, a pokrivat će područje na kojemu živi ukupno 500 tisuća stanovnika. Radi se o takozvanoj Grupi 6, na čijem se području godišnje pošalje i uruči oko 50 milijuna pošiljaka. U prosjeku, svaki stanovnik Grupe 6 godišnje primi i pošalje oko 100 pošiljaka, a taj teritorij pokriva gotovo 500 vozila, od električnih mopeda do teretnih vozila.

image
Franko Colori/Cropix

Do sada, uz centar u Velikoj Gorici i na Kukuljanovu, u sklopu prve faze uložena su sredstva u objekte u Zadru i Osijeku, a sve je to dio razvojne strategije Pošta 2022.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 17:39