Odlična promocija

Hrvatska obala prvi put je okrunjena najprestižnijom regatom na svijetu

Kako su filmaši otkrili Dubrovnik, tako su najbolji jedriličari otkrili buru, jugo i maestral
52 SUPER SERIES Zadar Royal Cup 2018
 Nico Martinez / PR/Martinez Studio

Više od tisuću otoka, kristalno čisto more i vjetrovi koji podižu adrenalin svakom zaljubljeniku u jedrenje. Bilo je samo pitanje trenutka kad će se Hrvatska na nautičku kartu svijeta upisati kao vrhunska lokacija za najprestižnije regate. Kako su filmaši otkrili Dubrovnik, tako su najbolji jedriličari svijeta otkrili buru, jugo i maestral…

D-Marin Mandalina i D-Marin Dalmacija u Šibeniku i Sukošanu tako su posljednja dva mjeseca bili domaćin svjetskoj kremi jedriličara i elitnoj regati TP52 SUPER SERIES. Višestruki olimpijski pobjednici i poslovnjaci hvalili su organizaciju i prirodne ljepote Hrvatske koja je ovim prestižnim natjecanjem stala uz bok Porto Cervu, Key Westu, Capriju, Miamiju i drugim elitnim jedriličarskim destinacijama.

Više od 500 sudionika iz više od 20 zemalja među kojima su bili Messijev sportski idol Santiago Lange, najuspješniji brazilski olimpijac u povijesti Robert Scheidt i dvostruki pobjednik America’s Cupa James Spithill te brojni sudionici i osvajači America’s Cupa i Volvo Ocean Racea – odaslali su u svijet najljepše slike s Jadranske obale, dok je sudjelovanje uglednih poslovnih ljudi regati dalo notu ekskluzivnosti.

Predsjednik Amwaya Doug DeVos i izvršni direktor modnoga giganta Prada grupe Patrizio Bertelli zajedrili su kao vlasnici sa svojim posadama na Quantumu i Luna Rossi, a upravo su njihove posade bile najuspješnije na regatama u Hrvatskoj. Šibenik 52 Super Series Sailing Week osvojio je Quantum, a na 52 Super Series Zadar Royal Cupu u Sukošanu pobjednički je šampanjac ispijala posada Pradine Luna Rossa. Nagrada za najbolju vlasnicu skipericu otišla je u ruke Tine Plattner. Kći Hasse Plattnera, vlasnika informatičke korporacije SAP, čije se bogatstvo procjenjuje na 13,6 milijardi eura, bila je jedina dama na regati.

Zbog vrhunske organizacije, savršenih uvjeta i nekih od najvažnijih imena iz svijeta jedrenja hrvatsko izdanje TP52 Super Series dobilo je laskavi nadimak “America’s Cup u malom”.

“Zahvalio bih se našem D-Marinu koji je zaista odradio sjajan posao. Kroz ovu regatu vidio sam koliko su sudionici zadovoljni organizacijom i gostoprimstvom koje smo im pružili, što nam je najbolji pokazatelj da smo napravili nešto zaista prekrasno i značajno”, rekao je Burak Baykan, CEO D-Marina, zahvalivši i sudionicima ovog jedinstvenog događaja koji su gledateljima priuštili uzbudljive sportske trenutke kakvi se rijetko viđaju na našem moru.

Prestižna regata dosad se održavala isključivo na najpoznatijim elitnim svjetskim destinacijama, a ove godine, TP52 Super Series odabrala je baš Hrvatsku. Agustin Zulueta, predsjednik Uprave 52 Super Seriesa, nije krio oduševljenje našom zemljom te je već sad najavio povratak TP52 Super Series regate u Hrvatsku.

“Odabrali smo baš Hrvatsku zbog njezine ljepote, ali i odlične infrastrukture marina D-Marin. Šibenik i Zadar uistinu su prekrasna mjesta, imali smo prilike vidjeti mnogobrojne otoke koji su nam uljepšali jedrenje, ali i učinili regatu zanimljivijom. Razina kvalitete TP52 SUPER SERIES izuzetna je jer ipak imamo neke od najboljih jedriličara na svijetu. Želio bih se zahvaliti čitavom D-Marin timu, kao i Dogus Grupi što su nam ovo omogućili, zaista je bilo prekrasno iskustvo, zbog kojeg ćemo nastaviti suradnju već 2020. kada se vraćamo na hrvatsku obalu!” rekao je Zulueta.

Projekt koji je okupio više od 500 sudionika iz 20-ak zemalja iz cijeloga svijeta u Hrvatskoj, na 12 veličanstvenih jedriličarskih Formula 1, donio je i mnogobrojne povlastice za dalji razvoj nautičkog turizma u Hrvatskoj. Zbog kristalno čistog mora, infrastrukture te prekrasnih otoka Jadran je savršen za ovakvu vrstu sportskog događaja i dašak luksuza koji ga prati. Mi to znamo već odavno, a zahvaljujući regati TP52 SUPER SERIES, saznat će i ostatak svijeta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 08:18