INVESTICIJA

Hoteli Sunčani Hvar u srpnju ove godine otvaraju prvi održivi hotel u gradu Hvaru

‘Razvoj zelenih hotela, budućnost je održivog turizma i predstavlja priliku za kompletno preoblikovanje smještajne ponude‘

U srpnju ove godine u središtu grada Hvara , na čuvenoj hvarskoj rivi otvara se prvi hotel u gradu Hvaru osmišljen prema najnovijim ekološkim principima. Bivši aneks starog hotela Dalmacije u potpunosti se renovira, tako da će po završetku ovaj hotel biti kategoriziran s 4 zvjezdice i biti će preimenovan ću Beach Bay Hvar Hotel. Time će se naglasiti vrhunsku poziciju uz prirodnu šljunčanu plažu udaljenu par metara od ulaza u hotel. Sve sobe i apartmani imaju pogled na uvalu, Franjevački samostan, hvarski akvatorij i Paklinske otoke.

Vrijednost investicije iznosi 22 milijuna kuna, a hotel će po završetku renovacije dobiti kompletno preuređenu 21 smještajnu jedinicu s pomno osmišljenim detaljima interijera. Sobe i apartmani opremljeni su prirodnim tkaninama i materijalima, te pružaju gostima potpuni komfor u svakom trenutku. Hotel je u cijelosti dizajniran prema načelima održivog razvoja, kako bi gosti mogli uživati u ugodnom i ekološki osviještenom odmoru.

„Razvoj zelenih hotela, budućnost je održivog turizma i predstavlja priliku za kompletno preoblikovanje smještajne ponude. Obnovom hotela Beach Bay uspostavljamo koncept održivog razvoja koji komunicira ugrađene vrijednosti sa suvremenim i ekološki osviještenim gostima kroz očuvanje prirodnog okoliša i autentičnom izvornom ponudom lokalne sredine. “ izjavila je Gordana Tomičić, predsjednica uprave Sunčanog Hvara. Projekt je povjeren arhitektonskom studiju Tissa iz Poreča, izvođač radova Slavonska gradnja.

Hotel je opremljen solarnim kolektorima i energetski učinkovitom opremom kako bi se povećala energetska učinkovitost zgrade. „Poseban naglasak stavljen je na lokalne namirnice i izvorne proizvode malih lokalnih dobavljača, kako bi se podržala lokalna zajednica i gostima omogućilo autentično iskustvo boravka na otoku“, ističu iz Sunčanog Hvara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 01:28