VRIJEDAN UGOVOR

HOK i Pevex potpisali sporazum o suradnji u programu ‘HOK Obrtnik plus‘

Partnerstvom s tvrtkom Pevex obrtnicima će se osigurati posebni uvjeti nabave proizvoda iz prodajnog asortimana toga trgovačkog lanca

Dalibor Krahotvil i Krešimir Bubalo

Hrvatska obrtnička komora (HOK) i trgovački lanac Pevex u četvrtak su potpisali sporazum o suradnji u programu pogodnosti "HOK Obrtnik plus".

Sporazum su potpisali predsjednik HOK-a Dalibor Kratohvil i predsjednik Uprave Pevexa Krešimir Bubalo.

HOK kroz program HOK obrtnik plus kod dobavljača roba i usluga iz raznih gospodarskih grana osigurava svojim članovima pogodnosti koje olakšavaju njihovo svakodnevno djelovanje i uštede u poslovanju.

Partnerstvom s tvrtkom Pevex obrtnicima će se osigurati posebni uvjeti nabave proizvoda iz prodajnog asortimana toga trgovačkog lanca.

HOK Obrtnik plus, kako je rečeno, trenutno ima 20 partnera na nacionalnoj razini koji obrtnicima osiguravaju brojne pogodnosti - digitalizaciju poslovanja, povoljnije cijene za struju s ugovornom garancijom dvije godine, zaštitnu opremu, repromaterijal, najam informatičke opreme, povoljnije cijene za gorivo, industrijske proizvode, osiguranje imovine te razne medicinske usluge.

Kratohvil je kazao kako je namjera u projekt HOK Obrtnik plus uključiti partnere iz raznih gospodarskih sektora.

Bubalo je rekao kako je riječ o vrijednom ugovoru jer je baza od 105 tisuća obrtnika, članova HOK-a, važna jer zapošljava oko 250 tisuća ljudi.

Bitno je, kako je kazao, da svaki taj obrtnik bude konkurentan, a ovakvi ugovori u tome pomažu jer donose povoljnije uvjete za obrtnike.

Bubalo je istaknuo važnost potpore između proizvođača, obrtnika i trgovaca.

Podsjetio je kako Pevex ima mrežu od 28 centara, a u sljedećih nekoliko godina cilj je 40 centara.

Kazao je i kako je jučer je održana Glavna skupština tvrtke i skupštinari su podržali plan razvoja.

Bubalo: Prodaja dionica stvar je svakog dioničara

Na novinarski upit što je sa prodajom Pevexa rekao je da je stvar svakog dioničara, a ne uprave, hoće li prodati svoje dionice.

Kazao je i kako Pevex u proteklih nekoliko mjeseci radi dva procesa - u pitanju su dva "due dilligencea" gdje su snimane dvije kompanije na hrvatskom tržištu koje su ponuđene za kupnju.

Te procese završavaju i Bubalo vjeruje da će uspješno realizirati u kratkom roku jednu akviziciju na hrvatskom tržištu.

Jučer je, kako je rekao, Glavna skupština odlučila o zadržavanju lanjske neto dobit od 34,8 milijuna eura.

Strategijom su definirali da imaju u Hrvatskoj 40 centara i toj strategiji i planovima teže, kazao je napominjući kako su jučer imali 429 dioničara, a koliko će ih biti na godinu to ovisi o dioničarima.

Uprava radi na razvoju kompanije i to će raditi i ubuduće, kazao je Bubalo te najavio kako će se u idućem razdoblju morati pripremiti "za neki iskorak izvan hrvatskog tržišta".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 22:56