IMAM ŽICU!

HEP nagradio najbolje mlade matematičare i fizičare

Hrvatska elektroprivreda dodijelila je po 26. put Nagradu IMAM ŽICU!, koju od 1995. godine dodjeljuje učenicima osnovnih i srednjih škola za postignuća na području matematike, fizike i elektrotehnike
 Boris Kovacev/Cropix

Nagradu, u iznosu od 3.000 kuna, HEP je za školsku godinu 2019./2020. dodijelio ukupno 31 učeniku koji su osvojili prvu nagradu na državnim natjecanjima znanja iz matematike i fizike te javnog izlaganja eksperimentalnih radova iz fizike.

Uvažavajući epidemiološke mjere, nije održana uobičajena javna svečana dodjela, već su učenici tijekom veljače pojedinačno u prostorima HEP-a preuzimali svoje nagrade.

Među učenicima se ističe Val Karan iz iz OŠ Ljudevita Gaja u Zaprešiću, koji je osvojio nagrade iz fizike i eksperimentalne fizike, dok se među školama ističe XV. gimnazija iz Zagreba, čiji su učenici osvojili čak devet nagrada.

Nagrada IMAM ŽICU! najdugovječniji je društveno odgovorni projekt u Hrvatskoj koji spaja gospodarstvo s osnovnim i srednjoškolskim obrazovanjem. Dobitnici su svi učenici koji osvoje prvu nagradu na državnim natjecanjima znanja iz matematike i fizike i javnog izlaganja eksperimentalnih radova iz fizike za proteklu školsku godinu. Nagradu dobivaju i učenici srednjih strukovnih škola koji osvoje prva tri mjesta na državnim natjecanjima iz osnova elektrotehnike i elektrotehničkih mjerenja te na natjecanjima učenika koji pohađaju program za zanimanje elektroinstalater/elektromonter. Od 1995. godine HEP je dodijelio ukupno 819 nagrada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:16