Akvizicija

Hasbro kupuje kanadskog vlasnika crtića 'Peppa Pig' za četiri milijarde dolara

Transakcija će u cijelosti biti realizirana u gotovini a dioničari studija Entertainment One dobit će 5,6 funti (6,86 dolara) po dionici
 REUTERS

Američki proizvođač igračaka Hasbro objavio je da će za oko četiri milijarde dolara kupiti kanadsku medijsku tvrtku Entertainment One, vlasnika popularne dječje crtane serije „Peppa Pig”.

Transakcija će u cijelosti biti realizirana u gotovini a dioničari studija Entertainment One dobit će 5,6 funti (6,86 dolara) po dionici, stoji u priopćenju Hasbroa.

Kupnjom Entertainment Onea Hasbro planira uštedjeti 130 milijuna dolara kroz sinergiju i realizaciju projekata unutar kompanije umjesto da ih dodjeljuje podizvođačima.

Osim Peppe Pig, popularnog praščića s britanskim naglaskom koji voli skakati po blatnim lokvama, Hasbro je kupio i uspješni dječji crtić „PJ Masks”, o trojici prijatelja koji se noću pretvaraju u superheroje.

„Kupnja visoko profitabilnih i popularnih brendova namijenjenih djeci predškolske dobi strateška je prilika za rast Hasbroa”, priopćili su iz tvrtke.

"Peppa Pig" već donosi dobre poslovne rezultate u čitavom nizu proizvoda a izglede za rast „PJ Masksa” „podupiru novi formati, trenutno predstavljanje u Kini, lansiranje novih sezona u više regija, događaji uživo na turnejama, te nova linija igračaka”, ističe se u priopćenju.

Hasbro očekuje uspjeh i od lansiranja novog lika kanadske tvrtke, malog crvenog motora za spašavanje Rickya Zooma. Nova animirana serija prikazivat će se na američkoj televizijskoj mreži Nickelodeon i na drugim tržištima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:41