53,6 EURA ZA DIONICU

Hanfa odobrila objavu ponude za preuzimanje Atlantske plovidbe

S ukupno 39,10 posto udjela u temeljnom kapitalu i 39,19 posto dionica s pravom glasa Tankerska plovidba je postala najveći dioničar Atlantske plovidbe

Tankerska plovidba preuzima tanker/Ilustrativna fotografija

 Tea Cimas/Cropix/Cropix

Upravno vijeće Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa) u srijedu je odobrilo zahtjev zadarske Tankerske plovidbe za objavljivanje ponude za preuzimanje Atlantske plovidbe po cijeni od 53,6 eura za redovnu dionicu tog dubrovačkog brodara.

Kako se ističe u priopćenju iz Hanfe, prema provedenoj analizi trgovanja te potvrdi Zagrebačke burze o prosječnoj cijeni dionica Atlantske plovidbe, utvrđeno je da je ponuđena cijena u skladu s odredbama Zakona o preuzimanju dioničarskih društava.

Obveza objavljivanja ponude za preuzimanje nastala je 27. listopada 2023., jer je u procesu dokapitalizacije Tankerska plovidba kupila dodatnih 683.501 redovnih dionica Atlantske plovidbe. Time je s ukupno 39,10 posto udjela u temeljnom kapitalu i 39,19 posto dionica s pravom glasa postala najveći dioničar Atlantske plovidbe. Prije dokapitalizacije Tankerska plovidba već je bila vlasnik 6,45 posto redovnih dionica s pravom glasa Atlantske plovidbe.

Hanfa je također odobrila tvrtki Aminess iz Novigrada prospekt izdanja javne ponude do najviše 8,4 milijuna novih redovnih dionica tog društva, za najviše 38 milijuna eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 01:58