Leasing-društva

HANFA izdala rješenje za izravno stjecanje CGS Capital d.o.o.

Ilustracija, novčanice
 Tom Dubravec / CROPIX

Na 31. ovogodišnjoj sjednici Upravnog vijeća Hrvatske agencije za nadzor financijskih tržišta (HANFA) doneseno je rješenje kojim se izdaje suglasnost CGS društvu s ograničenom odgovornošću za poslovno savjetovanje sa sjedištem u Zagrebu, za izravno stjecanje kvalificiranog udjela u CGS Capital d.o.o. za osnivanje i upravljanje alternativnim investicijskim fondovima, u visini od 100% temeljnog kapitala i glasačkih prava tog društva.

Izdaje se suglasnost Igoru Noršiću i Ivanu Loziću, obojica iz Zagreba, kao osobama koje djeluju zajednički za neizravno stjecanje kvalificiranog udjela u CGS Capital d.o.o. od 100 posto temeljnog kapitala i glasačkih prava društva, a gledano pojedinačno, Igoru Noršiću u visini od 90 posto i Ivanu Loziću u visini od 10 posto temeljnog kapitala i glasačkih prava društva.

Na današnjoj sjednici usvojene su izmjene i dopune Pravilnika o promidžbi, informativnom prospektu i ostalim informacijama za članove obveznih mirovinskih fondova te izdana suglasnost Krešimiru Arapoviću za obavljanje funkcije člana uprave leasing-društva AGRAM LEASING d.o.o. te Gordani Martinović za obavljanje funkcije članice uprave leasing društva UniCredit Leasing Croatia d.o.o.

Osim toga, izdana su i rješenja kojima se osnivačima obrta Korkyra, obrt za zastupanje u osiguranju, Ivana Giljanović i Ljubo Salečić iz Splita daje dozvola za obavljanje poslova distribucije osiguranja te Sanji Špoljar, osnivačici obrta za zastupanje u osiguranju OPTIMUM GRUPA iz Jastrebarskog, daje dozvola za obavljanje poslova distribucije osiguranja.

Društvu SCRAP Leasing d.o.o. u likvidaciji iz Zagreba ukinuto je odobrenje za obavljanje poslova leasinga, izdano 2008. godine, dozvola je prestala važiti i Igoru Kužatku, osnivaču obrta za zastupanje u osiguranju I.K., OBRT ZA ZASTUPANJE U OSIGURANJU, VL. IGOR KUŽATKO iz Zagreba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:09