Rast kompanije

Grupa Mercator u prvom tromjesečju povećala prihode 10,8 posto

Usporedbe radi, u istom lanjskom razdoblju grupa je poslovala s gubitkom od 3,69 milijuna eura
 Srdjan Zivulovic / REUTERS

Slovenska Mercator grupa u prvom kvartalu ove godine ostvarila je 530,48 milijuna eura prihoda, što je 10,8 posto više u odnosu na isto lanjsko razdoblje, a ostvarila je i 1,1 milijun kuna čiste dobiti, priopćeno je iz te kompanije u četvrtak.

Usporedbe radi, u istom lanjskom razdoblju grupa je poslovala s gubitkom od 3,69 milijuna eura.

Riječ je o podacima za poslovanje u prva tri mjeseca na razini grupe Mercator, dok je matični dio kompanije u Sloveniji, "Poslovni sistem Mercator" imao rast prihoda od 10,3 posto, na 305,91 milijun eura i čistu dobit od 1,73 miljuna eura ili 36 posto više u odnosu na lanjsko razdoblje.

Predsjednik uprave Mercatora Tomislav Čizmić izjavio je da je već početkom godine uočen snažan pozitivan trend poslovne uspješnosti i dobiti te da se Mercator pravodobno i uspješno pripremio na promijenjene poslovne okolnosti nakon proglašenja epidemije Covida -19. To je Mercatoru omogućilo nastavak pozitivnih poslovnih trendova, kazao je Čizmić.

Kako je Mercator naveo u priopćenju za javnost uz objavu poslovnog rezultata za prvi kvartal, sada je važno da se uspješno dovrši proces prijenosa dionica Mercatora na Fortenova grupu. Time će se, kako se navodi, Mercatoru osigurati stabilnog vlasnika koji će podržavati rast kompanije u budućnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2022 03:45