DOBAR POSAO

Gredelj potpisao ugovor u vrijednosti od 40 milijuna eura: Modernizirat će slovačke državne lokomotive

U pogonu tvornice bit će moderniziran glavni okvir, izrađeni i ugrađeni svi elektro i zračni sustavi, uključujući i završnu montažu lokomotive

Gredelj/Ilustracija

 Goran Mehkek/Cropix

TŽV Gredelj je u suradnji s češkom tvrtkom CZ Loko dobio ugovor za modernizaciju 20 lokomotiva serije 742 u moderne lokomotive EffiShunter 1000M za slovačkog državnog teretnog prijevoznika ZSSK Cargo ukupne vrijednosti od otprilike 40 milijuna eura. Ugovor uključuje i moguću opciju za još 20 lokomotiva.

Riječ je o složenoj i opsežnoj modernizaciji lokomotive 742, gdje će samo okvir okretnih postolja i glavni okvir ostati originalni. Međutim, ovi dijelovi također prolaze kroz veliku modernizaciju i mnoge preinake. Snaga motora s unutarnjim izgaranjem je 1000 kW, što omogućuje maksimalnu brzinu od 100 km/h.

U pogonu Tvornice željezničkih vozila Gredelj u Zagrebu bit će moderniziran glavni okvir, izrađeni i ugrađeni svi elektro i zračni sustavi, uključujući i završnu montažu lokomotive. Tvrtka CZ Loko u Jihlavi modernizirat će okretna postolja, vučne motore i osigurati izradu modernizacijskog paketa za lokomotivu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 18:29