Prijedlog i za Hrvatsku?

Grci imaju zanimljivo rješenje za spas sezone: To je jedini način sigurnog ulaska u zemlju

Grčka je zbog korona virusa zabranila ulazak u zemlju svim putnicima izvan Europe
Grčka, ilustracija
 NurPhoto via AFP

Grčki ministar turizma Haris Theoharis izjavio je kako će za ljetovanje u Grčkoj ove godine trebati tzv. zdravstvena korona putovnica koju promoviraju. To je, kako je objasnio, metoda sigurnog ulaska u zemlju.

Pozvao se pritom i na konzultacije koje se upravo odvijaju u Europskoj uniji o tome kako bi svaki europski građanin koji želi putovati prolazio kroz „pouzdane testove na korona virus“.

Procjenjuje da će turizam pasti 50 posto, a Grčka ne očekuje goste iz zemalja izvan Europe. Vlada je najavila postepeno ukidanje mjera ograničenja od 4. svibnja, a proces bi trebao biti zaključen do kraja lipnja. Sezonu očekuju u srpnju, kolovozu i rujnu, a moguće je da će je uspjeti produljiti na listopad i čak studeni, ukoliko će epidemiološka to dozvoljavati, rekao je ministar ovog tjedna.

Grčka je zbog korona virusa zabranila ulazak u zemlju svim putnicima izvan Europe te letove u i iz šest europskih zemalja – Turske, UK, Nizozemske, Španjolske, Italije i Njemačke. Te zabrane su na snazi do sredine svibnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. studeni 2022 01:45