Partnerski odnosi

Gradonačelnik Šibenika primio veleposlanika Kazahstana: Razmjena dviju država je €317 mil.

U tom kontekstu, kazahstanski veleposlanik predložio je i posjet  zainteresiranih poduzetnika s područja Kazahstana Šibeniku
Željko Burić, Tolezhan Barlybayev, Ivica Pirić

Gradonačelnik Šibenika Željko Burić primio je danas Nj. E. Tolezhana Barlybayeva, veleposlanika Republike Kazahstan u Republici Hrvatskoj te Ivicu Pirića, savjetnika Veleposlanstva za ekonomska pitanja.

Barlybayev koji je na dužnosti veleposlanika od polovice 2017. godine predstavio je tijekom posjeta svoju zemlju i njezine gospodarske i druge mogućnosti. Ovu bivšu sovjetsku republiku i Hrvatsku veže, kazao je, 25 godina diplomatskih odnosa i mnoge povijesne sličnosti. Hrvatska je Kazahstanu, podsjetio je Barlybayev, jedan od ključnih vanjskopolitičkih partnera, a na godišnjoj razini trgovinska razmjena dviju država iznosi oko 317 milijuna eura. U tom kontekstu, kazahstanski veleposlanik predložio je i posjet zainteresiranih poduzetnika s područja Kazahstana Šibeniku te susret sa predstavnicima grada Šibenika.

Ivica Pirić, Željko Burić, Tolezhan Barlybayev

Gradonačelnik Burić, pak, veleposlaniku i njegovom savjetniku predstavio je aktualne gradske projekte te ih upoznao sa investicijskim potencijalima šibenskog područja.

- Transformacija Šibenika iz centra teške industrije u grad poduzetništva, visokog školstva, turizma, kulture i gospodarstva te europskih standarda napretka činjenica je koja je oduševila naše goste. Zahvaljujem veleposlaniku Barlybayevu na posjeti koja je otvorila priliku za unapređivanje međusobnih veza, jačanje prijateljskih odnosa, razmjenu informacija i stvaranje podloge za gospodarsku i drugu suradnju – kazao je gradonačelnik Burić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. prosinac 2023 09:15