IZVOĐENJE RADOVA

Građevinska kompanija Ingra potpisala ugovor vrijedan gotovo 58 milijuna kuna

Ugovoreni poslovi dio su projekta izgradnje integralnog sustava odvodnje
 Srđan Vrančić/Cropix

Građevinska kompanija Ingra izvijestila je da je u utorak kao podizvođač potpisala ugovor s tvrtkom Ludwig Pfeiffer Hoch und Tiefbau o izvođenju dijela radova na aglomeraciji Zadar, vrijedan 55,78 milijuna kuna bez PDV-a

Kako navode u obavijesti objavljenoj na Zagrebačkoj burzi, ugovoreni poslovi dio su projekta izgradnje integralnog sustava odvodnje, aglomeracija Zadar i Petrčane, čiji je naručitelj zadarsko društvo Odvodnja d.o.o., a sam projekt je najvećim dijelom financiran iz sredstava EU-a.

Rok za izvođenje radova je 34 mjeseca, navodi se u priopćenju iz Ingre.

Inače, projekt obuhvaća ulaganja u sustav vodoopskrbe, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Zadar-Petrčane radi ispunjavanja uvjeta Direktive o pročišćavanju komunalnih otpadnih voda na području Grada Zadra (naselja Zadar, Kožino, Petrčane i Crno). Obuhvaća izgradnju, sanaciju i rekonstrukciju sustava odvodnje, usporednu rekonstrukciju sustava vodoopskrbe i dr.

Njegovi ukupni troškovi su 567 milijuna kuna, a od ukupno prihvatljivih troškova ulaganja od 453,64 milijuna kuna oko 69,14 posto odnosno 313,7 milijuna kuna financirat će se putem bespovratnih sredstava EU, a ostatak u visini od 139,98 milijuna kuna nacionalnim sredstvima, stoji na internetskim stranicama Odvodnje.

Početkom svibnja ove godine, nakon provedenog postupa javne nabave, njemačka tvrtka Ludwig Pfeiffer Hoch-und Tiefbau odabrana je za izvođača radova na tom kapitalnom infrastrukturnom projektu izgradnje, a ugovorena cijena radova iznosi 323,4 milijuna kuna s PDV-om.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. studeni 2023 22:29