Dobra vijest za zaposlene

Grad Belišće uvodi besplatne vrtiće za svu djecu i povećava plaće tetama za 10 posto

Već i prije ove odluke Grad Belišće imao je jednu od najnižih cijena vrtića u zemlji
Ilustracija
 Profimedia, Alamy

Nakon što su krajem prošle godine snizili cijene vrtića s 410 na 300 kuna, u Gradu Belišću odlučili su da će od siječnja roditelje u potpunosti osloboditi plaćanja vrtića, piše gradonačelnik.hr.

Odluku o uvođenju besplatnog vrtića za svu djecu Gradsko vijeće će donijeti na sjednici koja će se održati 28. siječnja no ona će, kaže nam gradonačelnik Dinko Burić, vrijediti već od 1. siječnja tako da roditelji iz Belišća više ne moraju plaćati vrtić za svoju djecu.

Iako su u pripremi Proračuna za 2019. predvidjeli 'tek' sniženje cijena vrtića, odnosno povećanje udjela gradskog sufinanciranja na 80 posto ekonomske cijene, a gradonačelnik Burić najavio da im je cilj u skoroj budućnosti osigurati besplatne vrtiće, analizom proračunskih stavki i prihoda u Gradu su uvidjeli da ipak već sada mogu osigurati dodatnih 700 tisuća kuna godišnje i u potpunosti osloboditi roditelje brige o plaćanju vrtića. Uz to, osigurali su još 150 tisuća kuna za povećanje plaća tetama u vrtićima za deset posto. Ukupno će tako Grad Belišće ove godine za vrtiće izdvojiti 3.75 milijuna kuna, a dosada je izdvajao oko 2,9 milijuna kuna.

Već i prije ove odluke Grad Belišće imao je jednu od najnižih cijena vrtića u zemlji, a ovom odlukom postaju četvrti grad u Hrvatskoj (uz Umag, Vrliku i Obrovac), i prvi u Slavoniji, koji svoj djeci osigurava besplatan vrtić.

- Želeći građanima Belišća olakšati svakodnevnu egzistenciju, Grad Belišće u 2019. godini provodi 22 socijalne poticajne mjere, od kojih je jedna i odluka o besplatnom vrtiću za djecu koja pohađaju matični vrtić u Belišću i područni vrtić u Gatu, a kojom želimo dati poticaj roditeljima s područja grada Belišća, ali i šire, ne samo da ostanu živjeti i raditi u našoj sredini, nego i dati poticaj i doprinos demografskoj obnovi naše domovine. Vjerujemo da će ova poticajna mjera pomoći obiteljima s malom djecom i da će značajno rasteretiti njihove kućne proračune, a sve u želji da se u Belišću poveća broj naših malih sugrađana - kazao je gradonačelnik Burić za gradonačelnik.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 08:03