Go Global, Go Virtual

Gotovo 500 hrvatskih i izraelskih tvrtki sudjelovalo u poslovnim razgovorima

Izraelsko gospodarstvo je među najpropulzivnijima na svijetu, imaju neke od najboljih svjetskih istraživačkih institucija jer troše oko 5 posto BDP-a na istraživanje i razvoj, a 8,1 posto BDP-a na obrazovanje
Luka Burilović
 Damjan Tadic/Cropix

Gotovo 500 naših i izraelskih tvrtki sudjelovalo je u razgovorima i pripremalo teren za jačanje gospodarske suradnje, unatoč koroni, objavila je Hrvatska gospodarska komora.

Predsjednik HGK Luka Burilović istaknuo je da je izraelsko gospodarstvo među najpropulzivnijima na svijetu, imaju neke od najboljih svjetskih istraživačkih institucija jer troše oko 5 posto BDP-a na istraživanje i razvoj, a 8,1 posto BDP-a na obrazovanje.

„Nadam se da će ovi virtualni sastanci rezultirati konkretnim ugovorima i da ćemo snažno surađivati ​​na unaprjeđenju naših gospodarstava“, naglasio je Burilović, uz napomenu kako je cilj ovog projekta da što veći broj hrvatskih tvrtki izvozi u Izrael i na druga razvijena tržišta.

Tomislav Pokrajčić, direktor samoborske tvrtke Jel-Tom koji je sudjelovao u razgovorima smatra da postoji veliki izvozni potencijal za izvoz njihovih proizvoda poput ventilacijskih cijevi, plastenika, šatora te razbijača valova.

Njegov optimizam dijeli i direktorica turističke agencije Toptours Marina Marunić koja se nada da će se dobra procijepljenost izraelske populacije pozitivno odraziti i na hrvatski turizam.

„Iz prijašnjeg iskustva znam da stanovnici Izraela vole putovati. Tijekom proteklog mjeseca došla sam u kontakt s tri turističke agencije iz Izraela i uspješno smo odradili online sastanke. Nadamo se pozitivnim rezultatima“, rekla je Marunić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 03:27