Protiv 'moralne iščašenosti'

Goran Marić diže tužbe protiv 428 privilegiranih među kojima je i bivši guverner

Marić će DORH-a zatražiti pokretanje postupka za naplatu potraživanja i povrat imovine od svih koji su imali povlašteno stanarsko pravo, a nisu plaćali rate od nekoliko stotina kuna
Goran Marić(lijevo) i Željko Rohatinski (u krugu)
 CROPIX

Goran Marić, ministar državne imovine najavio je u intervju za RTL da će od DORH-a zatražiti pokretanje postupka za naplatu potraživanja i povrat imovine od svih koji su imali povlašteno stanarsko pravo, a nisu plaćali rate za svoju imovinu.

"Redovito su stizale uplatnice, opomene. I ja sam osobno potpisao opomenu. Kako se ugovor o kupoprodaji stana zaključivao, tako sastavljati ugovore mogu samo neprijatelji države. I ovaj odnos neplaćanja, te simbolike je primjer prezira prema državi, prezira svakom čovjeku koji živi u Hrvatskoj. Ugovore gotovo da ne možete raskinuti. Mi ćemo podnijeti zahtjev DORH-u za pokretanje postupka za naplatu svih tih potraživanja i povrat stanova. Hoćemo li uspjeti to je teško procijeniti, ali s obzirom kako kod nas radi sustav, sumnjam", ustvrdio je Marić, odgovarajući na pitanje novinarke o tome da i bivši guverner HNB-a Željko Rohatinski također nije pet godina plaćao mjesečnu ratu od 213 kuna, što je tema koju je otkrio Jutarnji list.

„To je jedna tužna priča, primjer institucionalne indiferentnosti kad je riječ o naplati potraživanja za otkup stanova koji su imali korištenje stanarskog prava. Mene pojedinci ne zanimaju. Riječ je o 428 dužnika koji su imali povlašteni status, privilegirano kupiti stan po cijeni nekoliko puta nižoj od tržišne i tu cijenu platiti u 25 godina uz kamatnu stopu od 1 posto i neplaćati tako simbolične rate, to je doista primjer moralne društvene iščašenosti", istaknuo je ministar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 16:45